Melmelada de prunes amb anís estrellat - Pa amb vi i sucre
Què pots fer quan vas a casa els pares i resulta que han anat a la vinya d’uns parents i han tornat amb 3 cistells de prunes grogues i precioses? Doncs la resposta és ben sencilla: farem melmelada! La veritat és que encendre el foc amb aquesta calor ja té mèrit, ja… però tot sigui per fer una bona melmelada casolana i poder-la gaudir durant la resta de l’any.
melmelada, prunes
17488
post-template-default,single,single-post,postid-17488,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Melmelada de prunes amb anís estrellat

Què pots fer quan vas a casa els pares i resulta que han anat a la vinya d’uns parents i han tornat amb 3 cistells de prunes grogues i precioses?

Doncs la resposta és ben sencilla: farem melmelada!

La veritat és que encendre el foc amb aquesta calor ja té mèrit, ja… però tot sigui per fer una bona melmelada casolana i poder-la gaudir durant la resta de l’any.

Ingredients

1 kg de prunes

350 g de sucre

El suc de ½ llimona

Anís estrellat

Elaboració

  1. Primer de tot rentarem molt bé les prunes. En treurem el pinyol i les posarem en un recipient.
  2. Incorporarem el sucre, el suc de llimona i 3 estrelles d’anís estrellat. Ho barrejarem amb una cullera i ho deixarem macerar unes 3 o 4 hores.
  3. Posarem les prunes en una cassola, encendrem el foc i quan arrenquín el bull, les courem uns 50 minuts més o menys. Retireu l’anís estrellat, i si voleu, tritureu la melmelada o bé deixeu-la tal qual si us agrada trobar trossets.
  4. Posarem una cassola amb aigua al foc, incorporarem els pots de vidre i les tapes i els esterilitzarem uns 10 o 15 minuts.
  5. Els treurem amb unes pinces i deixarem que s’assequin sobre una reixeta o drap.
  6. Un cop tinguem els pots eixuts, els oplirem amb la melmelada calenta.
  7. Taparem els pots i els tombarem cap per avall fins l’endemà. D’aquesta manera faran el buit i la melmelada se us conservarà uns quants mesos.

 

Etiquetes:

Publicar un comentari