Melmelada de prunes amb anís estrellat
Què pots fer quan vas a casa els pares i resulta que han anat a la vinya d’uns parents i han tornat amb 3 cistells de prunes grogues i precioses?
Doncs la resposta és ben sencilla: farem melmelada!
La veritat és que encendre el foc amb aquesta calor ja té mèrit, ja… però tot sigui per fer una bona melmelada casolana i poder-la gaudir durant la resta de l’any.
Ingredients
1 kg de prunes
350 g de sucre
El suc de ½ llimona
Anís estrellat
Elaboració
- Primer de tot rentarem molt bé les prunes. En treurem el pinyol i les posarem en un recipient.
- Incorporarem el sucre, el suc de llimona i 3 estrelles d’anís estrellat. Ho barrejarem amb una cullera i ho deixarem macerar unes 3 o 4 hores.
- Posarem les prunes en una cassola, encendrem el foc i quan arrenquín el bull, les courem uns 50 minuts més o menys. Retireu l’anís estrellat, i si voleu, tritureu la melmelada o bé deixeu-la tal qual si us agrada trobar trossets.
- Posarem una cassola amb aigua al foc, incorporarem els pots de vidre i les tapes i els esterilitzarem uns 10 o 15 minuts.
- Els treurem amb unes pinces i deixarem que s’assequin sobre una reixeta o drap.
- Un cop tinguem els pots eixuts, els oplirem amb la melmelada calenta.
- Taparem els pots i els tombarem cap per avall fins l’endemà. D’aquesta manera faran el buit i la melmelada se us conservarà uns quants mesos.