Milfulls de crema catalana - Pa amb vi i sucre
Avui és Sant Josep i per tant toca preparar uns dels postres més tradicionals de la nostra gastronomia, la crema catalana o crema de Sant Josep. La crema tradicional es perfuma amb pell de llimona i canyella, avui no obstant l’he volgut fer aromatitzant-la amb pell de taronja i anís estrellat. També us proposo una altra manera de presentar-la, que és fer-ne milfulls amb pasta filo, enlloc de servir-la en les típiques cassoletes de fang.
15863
post-template-default,single,single-post,postid-15863,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Milfulls de crema catalana

Avui és Sant Josep i per tant toca preparar uns dels postres més tradicionals de la nostra gastronomia, la crema catalana o crema de Sant Josep.

La crema tradicional es perfuma amb pell de llimona i canyella, avui no obstant l’he volgut fer aromatitzant-la amb pell de taronja i anís estrellat.

També us proposo una altra manera de presentar-la, que és fer-ne milfulls amb pasta filo, enlloc de servir-la en les típiques cassoletes de fang.

Milfulls de crema catalana destacada

Ingredients per a 4 persones

½ l de llet

125 g de sucre

3 rovells d’ou

20 g de midó

Pell de taronja

Anís estrellat

Pasta filo

 

Elaboració

  1. En un cassó posarem la llet, la pell de taronja i l’anís estrellat (2 o 3 estrelles) fins que bulli.
  2. Mentre, en un bol barrejarem bé els rovells d’ous amb el sucre i hi afegirem una mica de llet bullent, ho remenarem i acabarem d’abocar-hi la resta de la llet, remenant sense parar amb un batedor manual.
  3. Seguidament hi afegirem el midó passat per un colador i que haurem desfet amb una mica de llet freda que haurem reservat.
  4. Tornarem a posar la crema al foc i seguirem remenant amb el batedor sense parar fins que arrenqui el bull, en aquest moment la traurem del foc i ho seguirem remenant uns segons més.
  5. Ara ja la podeu abocar en motlles individuals a en alguna safata perquè es refredi.
  6. Per tal de montar els milfulls, jo he agafat la pasta filo i n’he tallat una tira de dalt a baix d’uns 10 cm, després n’he fet 4 quadrats i cada quadrat l’he separat en 2. He posat 4 quadrats sobre paper de forn i els he untat amb mantega (desfeta al microones) i empolsimat amb sucre. He posat un alter paper de forn a sobre i he repetit el mateix procés; per últim ho he tapat amb una altre paper de forn i hi he posat un pes a sobre (una safata d’anar al forn mateix). Ho he enfornat uns 10 o 12 minuts a 180º.
  7. Un cop tenim la pasta filo freda, col.locarem un quadrat com a base, a sobre una mica de crema, ho cobrirem amb un altre quadrat de pasta filo, hi tornarem a posar una mica de crema, posarem un altre quadrat i per acabar una mica més de crema, ho empolsimarem amb sucre i ho cremarem amb un bufador.
Etiquetes:

Publicar un comentari