Milfulls de crema catalana
Avui és Sant Josep i per tant toca preparar uns dels postres més tradicionals de la nostra gastronomia, la crema catalana o crema de Sant Josep.
La crema tradicional es perfuma amb pell de llimona i canyella, avui no obstant l’he volgut fer aromatitzant-la amb pell de taronja i anís estrellat.
També us proposo una altra manera de presentar-la, que és fer-ne milfulls amb pasta filo, enlloc de servir-la en les típiques cassoletes de fang.
Ingredients per a 4 persones
½ l de llet
125 g de sucre
3 rovells d’ou
20 g de midó
Pell de taronja
Anís estrellat
Pasta filo
Elaboració
- En un cassó posarem la llet, la pell de taronja i l’anís estrellat (2 o 3 estrelles) fins que bulli.
- Mentre, en un bol barrejarem bé els rovells d’ous amb el sucre i hi afegirem una mica de llet bullent, ho remenarem i acabarem d’abocar-hi la resta de la llet, remenant sense parar amb un batedor manual.
- Seguidament hi afegirem el midó passat per un colador i que haurem desfet amb una mica de llet freda que haurem reservat.
- Tornarem a posar la crema al foc i seguirem remenant amb el batedor sense parar fins que arrenqui el bull, en aquest moment la traurem del foc i ho seguirem remenant uns segons més.
- Ara ja la podeu abocar en motlles individuals a en alguna safata perquè es refredi.
- Per tal de montar els milfulls, jo he agafat la pasta filo i n’he tallat una tira de dalt a baix d’uns 10 cm, després n’he fet 4 quadrats i cada quadrat l’he separat en 2. He posat 4 quadrats sobre paper de forn i els he untat amb mantega (desfeta al microones) i empolsimat amb sucre. He posat un alter paper de forn a sobre i he repetit el mateix procés; per últim ho he tapat amb una altre paper de forn i hi he posat un pes a sobre (una safata d’anar al forn mateix). Ho he enfornat uns 10 o 12 minuts a 180º.
- Un cop tenim la pasta filo freda, col.locarem un quadrat com a base, a sobre una mica de crema, ho cobrirem amb un altre quadrat de pasta filo, hi tornarem a posar una mica de crema, posarem un altre quadrat i per acabar una mica més de crema, ho empolsimarem amb sucre i ho cremarem amb un bufador.