Millfulls de poma, mató i reducció de ratafia
Ja teniu postres per aquest cap de setmana?
Avui us porto una altra recepta extreta de la revista Cuines, l’original porta gelat de llet de cabra i mel, jo això ho he substituït per les nous caramelitzades i la reducció de ratafia.
Per disfrutar sense presses amb una sobretaula entretinguda.
Ingredients per a 4 persones
- Pasta de full
- 2 pomes golden
- Mató
- Ametlles laminades
- 75 g de sucre
- 50 g de mantega
- Nous
- Aigua
- Ratafia
Elaboració
- Per començar, estirarem la pasta de full amb un corró fins que quedi ben fina i amb un motllo en farem cercles.
- Posarem els cercles en una safata per anar al forn, els pintarem amb ou batut, hi escamparem ametlla laminada i sucre. Els courem a 180º uns 10 o 12 minuts.
- Per un altre costat farem la compota de poma; pelarem les pomes, les tallarem a daus i les posarem en una safata per anar al forn amb el sucre i la mantega, ho deixarem coure uns 30 minuts a 160º.
- Per un altre costat, en un cassó amb una mica d’aigua i sucre en farem un caramel, hi abocarem les nous, hi donarem unes voltes, les retirarem i les deixarem refredar .
- Per fer la reducció de ratafia, posarem la ratafia en un cassó i la deixarem reduir a la meitat, fins que quedi textura de caramel.
- Pel montatge dels postres, anirem intercalant cercles de pasta de full, mató i compota, acabant amb mató i compota, unes nous caramelitzades i la reducció de ratafia.