Mini bundt cakes de llimona i cardamom - Pa amb vi i sucre
Per fer aquests bundt cakes de llimona i cardamom, em vaig inspirar en una recepta que vaig veure al blog I Love Bundt Cakes, d’uns bundt cakes de llimona i llavors de rosella. Tot i que tenia llavors de rosella, l’he versionat una mica incorporant el cardamom, una espècie molt aromàtica que té un punt picant, i que per mi és totalment embriagadora. Una altra diferència és que he substituït una part de la llet per suc de llimona, per tal potenciar més el sabor dels bundt cakes, i perquè m’encanta tot el que porta llimona! Per acabar-ho de versionar; no he fet ni almívar ni cap tipus de glacejat. M’agrada el pa de pessic tal qual... menys és més!
llimona, cardamom, bundt cakes
17395
post-template-default,single,single-post,postid-17395,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Mini bundt cakes de llimona i cardamom

Per fer aquests bundt cakes de llimona i cardamom, em vaig inspirar en una recepta que vaig veure al blog I Love Bundt Cakes, d’uns bundt cakes de llimona i llavors de rosella.

Tot i que tenia llavors de rosella, l’he versionat una mica incorporant el cardamom, una espècie molt aromàtica que té un punt picant, i que per mi és totalment embriagadora.

Una altra diferència és que he substituït una part de la llet per suc de llimona, per tal potenciar més el sabor dels bundt cakes, i perquè m’encanta tot el que porta llimona!

Per acabar-ho de versionar; no he fet ni almívar ni cap tipus de glacejat.

M’agrada el pa de pessic tal qual… menys és més!

Amb aquestes quantitats he emplenat perfectament el motlle de 6 mini bundt cakes; ni ha sobrat massa ni n’ha faltat.

Ingredients

175 g de farina

185 g de sucre

65 g de mantega a temperatura ambient

3 clares

50 ml de suc de llimona

75 ml de llet

La ratlladura d’una llimona i mitja

1 culleradeta de cardamom

1 culleradeta de llevat

1 pessic de sal

Elaboració

 

  1. Al bol de la Kitchen Aid barregem la mantega, el sucre i la ratlladura de llimona. Afegim la llet i el suc de llimona i seguim barrejant.
  2. Incorporem la farina, el llevat, la sal i el cardamom i seguim barrejant fins que la farina s’hagi integrat a la massa.
  3. Batem les clares a punt de neu, i les afegim a la massa anterior en tres vegades, i amb moviments envolvents de baix cap a dalt.
  4. Repartim la massa dins el motlle de mini bundt cake que prèviament haurem greixat amb mantega.
  5. La massa l’abocarem per un costat i deixarem que es reparteixi per tot el motlle. L’omplirem fins ¾ parts de la seva capacitat.
  6. Agafarem un drap de cuina, el doblegarem per la meitat, posarem el motlle a sobre i donarem un parell de cops secs per assegurar-nos que la massa quedi ben repartida.
  7. Enfornarem a 180º entre 20 i 30 minuts.
  8. Ens assegurarem que estan cuits, punxant amb un escuradents.
  9. Retirarem del forn , els deixarem refredar una mica, desemmotllarem i els deixarem refredar del tot sobre una reixeta.

 

1Comentari
  • Inhala
    Publicat el 22:19h, 01 maig Respon

    Deliciosa recepta!

Publicar un comentari