Mini bundt cakes de taronja i safrà - Pa amb vi i sucre
Fins fa quatre dies, no se m’hagués passat mai pel cap que publicaria aquesta recepta de Mini bundt cakes de taronja i safrà; si, si, ho heu llegit bé, aquesta recepta dolça porta safrà. Però us explico una mica millor com ha estat tot plegat i el perquè de fer una recepta dolça amb safrà. Fa unes setmanes, vaig rebre un mail de la Bet del blog Tastarutes, on deia que l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt ens convidava a uns quants blogaires a la jornada Som Terra de Safrà. I és que a Santa Coloma de Queralt es cultiva el safrà, també anomenat or vermell, una de les espècies més preuades. Sabeu que per un quilogram de safrà es necessiten entre 100.000 i 200.000 flors? Enteneu ara per què és tan car?
taronja, safrà, bundt cakes
17199
post-template-default,single,single-post,postid-17199,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Mini bundt cakes de taronja i safrà

Fins fa quatre dies, no se m’hagués passat mai pel cap que publicaria aquesta recepta de Mini bundt cakes de taronja i safrà; si, si, ho heu llegit bé, aquesta recepta dolça porta safrà.

Però us explico una mica millor com ha estat tot plegat i el perquè de fer una recepta dolça amb safrà.

Fa unes setmanes, vaig rebre un mail de la Bet del blog Tastarutes, on deia que l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt ens convidava a uns quants blogaires a la jornada Som Terra de Safrà. I és que a Santa Coloma de Queralt es cultiva el safrà, també anomenat or vermell, una de les espècies més preuades. Sabeu que per un quilogram de safrà es necessiten entre 100.000 i 200.000 flors? Enteneu ara per què és tan car?

Doncs bé, després de trobar-nos a la plaça, passejar pels carrerons del poble on una guia de l’oficina de turisme ens va fer cinc cèntims de la seva història, vam acabar gaudint d’un showcooking on en Pep Nogué va elaborar diferents plats amb el safrà; i és aquí on vaig quedar captivada per la versatilitat d’aquesta espècia i els diferents plats que es podien preparar, tant salats com dolços.

I jo que pensava que el safrà es posava només a la paella…. Com n’estava d’equivocada!

Ingredients per a 6 mini bundt cakes

65 g de mantega a temperatura ambient

185 g de sucre

50 ml de suc de taronja

75 ml de llet

La ratlladura de la pell d’una taronja

0,5 g de safrà colomí

3 clares d’ou

175 g de farina

1 culleradeta de llevat químic

1 pessic de sal

Elaboració

  1. Preescalfarem el forn a 180º
  2. En un bol, barrejarem la mantega amb el sucre.
  3. Posarem la llet al foc amb la ratlladura de taronja i el safrà. Un cop arrenqui el bull ho retirarem del foc i ho deixarem refredar tapat.
  4. Incorporarem el suc de la taronja i la llet a la barreja de mantega i sucre i seguirem barrejant.
  5. En un altre bol, barrejarem la farina, el llevat i la sal. Tamisarem i ho incorporarem a la barreja anterior en tres cops.
  6. Quan estigui tot ben integrat, afegirem les clares d’ou a punt de neu, també en tres cops i barrejarem amb moviments envoltants.
  7. Repartirem la massa dins el motlle de bundt cakes que haurem greixat amb una mica de mantega.
  8. Abocarem la massa només per un costat i deixarem que es reparteixi per tot el motlle. L’omplirem fins a ¾ parts de la seva capacitat.
  9. Agafarem un drap de cuina, el doblegarem per la meitat, posarem el motlle a sobre i donarem un parell de cops secs per assegurar-nos que la massa quedi ben repartida.
  10. Enfornarem a 180º entre 20 i 30 minuts. Ens assegurarem que estan cuits, punxant amb un escuradents.
  11. Deixarem refredar 10 minuts, els desemmotllarem i els deixarem refredar sobre una reixeta.

 

Etiquetes:
4 Comentaris
  • Bet
    Publicat el 18:32h, 28 desembre Respon

    Hola guapa,

    Per fi trobo un momentet per escriure’t. Primer de tot moltes gràcies per apuntar-te a venir al Som terra de safrà 2017 malgrat lo atrafegats que anàvem tots aquell dia.
    La recepta que has fet la trobo fantàstica, aquesta combinació de taronja i safrà és deliciosa. Saps que tinc un motlle igual sense estrenar? A veure quan hi poso remei!

    Una abraçada i els millors desitjos pel 2018.

    Bet

    • Sònia Berengueras
      Publicat el 19:17h, 28 desembre Respon

      Hola Bet!

      Gràcies a tu per descobrir-me que el safrà no és només per la paella!
      La veritat és que encara estic sorpresa de la combinació taronja-safrà, quina delícia!

      Una abraçada i molt bona entrada d’any!

      Sònia

  • Raquel Galin
    Publicat el 18:01h, 19 juny Respon

    Que ricos que se ven, tengo muchas ganas de probarlos!!
    Gracias por la receta.
    Petons

    • Sònia Berengueras
      Publicat el 23:16h, 19 juny Respon

      Gracias Raquel!
      Espero que te gusten; a ver si la combinación naranja y azafrán te sorprende tanto como a mi.

      Petonets,

      Sònia

Publicar un comentari