Mutabal - Pa amb vi i sucre
És temporada d’albergínies, i cal aprofitar ara aquest producte que és quan el trobem al seu màxim esplendor. Se’n poden preparar infinitats de receptes, des d’ una truita, unes croquetes, una escalibada, la moussaka… Jo m’he animat a preparar un plat àrab; el mutabal o baba ganoush, molt similar al hummus. Un entrant ideal i refrescant per aquests dies amb tanta calor.
15818
post-template-default,single,single-post,postid-15818,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Mutabal

És temporada d’albergínies, i cal aprofitar ara aquest producte que és quan el trobem al seu màxim esplendor.

Se’n poden preparar infinitats de receptes, des d’ una truita, unes croquetes, una escalibada, la moussaka…

Jo m’he animat a preparar un plat àrab; el mutabal o baba ganoush, molt similar al hummus.

Un entrant ideal i refrescant per aquests dies amb tanta calor.

Mutabal destacada

Ingredients per a 4 persones

1 albergínia

2 cullerades de tahine

El suc de ½ llimona

1 gra d’all

1 cullerada de comí

Oli

Sèsam torrat

 

 

Elaboració

  1. Primer de tot tallarem l’albergínia de llarg a llarg i amb un ganivet en farem uns talls. Ho courem al forn a uns 180º uns 45 minuts aproximadament.
  2. Un cop s’hagi refredat, en retirarem la carn amb un cullera i ho reservarem
  3. Picarem un gra d’all, hi afegirem les dues cullerades de tahine, una cullerada d’oli, el suc de ½ llimona i la cullerada de comí i ho barrejarem. Seguidament afegirem aquesta pasta a l’albergínia i ho barrejarem bé, amb el ma de morter o amb el túrmix.
  4. A l’hora de servir-ho, ho podem decorar o bé amb pebre vermell dolç, julivert, sèsam… i un raig d’oli d’oliva. Ho acompanyarem amb pa de pita o unes torradetes.
Etiquetes:

Publicar un comentari