Nyoquis de nyàmeres amb shiitake - Pa amb vi i sucre
Fa uns dies us parlava de les nyàmeres, un tubercle similar a la patata i amb un sabor que recorda a les carxofes i de les que ja em declaro fan incondicional. Després de fer l’hummus de nyàmera, un plat que ja he fet dues vegades més, vaig estar pensant quina altra recepta podia fer, i com que les nyàmeres es cuinen com les patates, em van venir al cap uns nyoquis de nyàmeres. Vaig buscar receptes de nyoquis a la xarxa, i en vaig trobar una al blog Els Fogons de la Bordeta. La recepta que poso dels nyoquis és la mateixa, però no la salsa; ja que l’he fet completament diferent per tal d’aprofitar altres ingredients que tenia a la nevera.
nyoquis, nyàmeres, shiitake
17350
post-template-default,single,single-post,postid-17350,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Nyoquis de nyàmeres amb shiitake

Fa uns dies us parlava de les nyàmeres, un tubercle similar a la patata i amb un sabor que recorda a les carxofes i de les que ja em declaro fan incondicional.

Després de fer l’hummus de nyàmera, un plat que ja he fet dues vegades més, vaig estar pensant quina altra recepta podia fer, i com que les nyàmeres es cuinen com les patates, em van venir al cap uns nyoquis de nyàmeres.

Vaig buscar receptes de nyoquis a la xarxa, i en vaig trobar una al blog Els Fogons de la Bordeta. La recepta que poso dels nyoquis és exactament la mateixa, però no la salsa; ja que l’he fet completament diferent per tal d’aprofitar altres ingredients que tenia a la nevera.

Ingredients per a 3 persones

Per fer els nyoquis

500 g de nyàmeres

150 g de farina

1 ou

Sal

Pebre negre

Per fer la salsa de shiitake

125 g de shiitake

2 o 3 alls tendres

Oli d’oliva

Mantega

50 ml de vi blanc

Romaní fresc

Formatge parmesà

Elaboració

  1. Primer de tot netejarem molt bé les nyàmeres, mirant que no quedin restes de terra. Les bullirem amb pell fins que siguin ben toves i les deixarem refredar.
  2. Les pelarem i en farem puré amb l’ajuda d’una forquilla o bé amb la batedora. Jo ho fet directament amb la batedora.
  3. Salpebrarem, afegirem ½ ou una mica batut i la farina, i ho anirem barrejant.
  4. Anirem afegint una mica més de farina; la que ens admeti la massa, fins que aconseguim una massa fàcil de manipular.
  5. Donarem forma als nyoquis, els enfarinarem i els reservarem.
  6. En una cassola amb una mica de mantega i oli, ofegarem un parell d’alls tendres tallats ben fins. Incoporarem els shiitake picats i unes branquetes de romaní i ho deixarem coure uns minuts. Afegirem el vi blanc i deixarem que s’evapori.
  7. Mentres, posarem una olla al foc amb aigua i quan arrenqui el bull, tirarem els nyoquis i un grapat de sal. Deixarem que bullin un parell de minuts; quan veieu que suren, vol dir que ja estan cuits.
  8. Els colarem i els afegirem a la cassola on tenim els shiitake. Barrejarem una vegada més i servirem amb una mica de parmesa ratllat.

 

Etiquetes:

Publicar un comentari