Pa de panses i nous
Fa uns mesos vaig comprar la Kitchen Aid i la veritat és que n’estic encantada; gairebé cada cap setmana la faig servir per fer-ne alguna massa i fa pocs dies que he començat a fer algun pa.
La recepta d’avui l’he tret de Daniel Jordà, és un pa de panses i nous, ideal per combinar amb formatges, i tot i que segur que es pot millorar molt , per ser el primer cop que el faig estic bastant satisfeta del resultat.
Ingredients per 2 pans
½ Kg de farina de força
10 g de sal
300 g d’aigua
20 g d’oli
10 g de llevat
100 g de nous
150 g de panses
Elaboració
- Encara que jo he fet servir la Kitchen Aid, es pot fer perfectament a mà.
- Al bol de la kitchen aid hi posem la sal, la farina, l’aigua i el llevat esmicolant. S’amassa a velocitat lenta fins que tinguem una massa homogènia.
- Per últim hi afegim l’oli i ho tornem a amassar fins que s’hagi integrat dins la massa.
- Treiem la massa del bol i la deixem reposar 10 minuts.
- Estirem la massa, fem un plegat ràpid i la deixem reposar 10 minuts més. En total això ho hem fer 3 cops. Perquè us feu una idea us deixo aquest vídeo.
- Abans de fer l’últim plegat i amb la massa estirada hi escampem per sobre les nous i les panses; pleguem i la deixem reposar 45 minuts tapada amb un drap de cotó.
- Passat el temps de repòs, li donem la forma que més ens agradi i col.loquem el pa en una safata d’anar al forn.
- Ho deixarem llevar fins que hagi doblat el volum i abans d’enfornar hi farem un tall superficial.
- Tindrem el forn preescalfat a uns 200º – 210º durant 15 o 20 minuts.
- Amb aquesta quantitat he fet dos pans com el que veieu.