Pa de pessic de mel i mató
Diuen que s’esperen pluges per avui, i què millor que un bon pa de pessic per esmorzar o berenar?
Aquesta recepta l’he feta guiant-me pel típic pa de pessic de iogurt, peró substituint el iogurt pel mató i afegint mel i fruits secs.
Aviso que és bastant contundent!!
Ingredients per 8 persones
1 tarrina de mató Pastoret
3 mides de farina
2 mides de sucre
1 mida d’oli
3 ous
1 sobre de llevat royal
2 cullerades soperes de mel
125 g de fruits secs (figues seques, nous i aranyons)
Elaboració
- Per començar, batrem els ous amb el sucre fins que tripliquin el volum.
- Seguidament incorporarem el mató, la mel i l’oli i ho remenarem bé.
- Per últim incorporarem la farina tamisada juntament amb el llevat, remenem fins que quedi una massa ben llisa.
- Finalment hi barrajem les figues tallades a trosset, les nous i els aranyons. Ho enfarinarem una mica, d’aquesta manera evitarem que amb el pes no baixin.
- Abocarem la massa en un motlle untat amb mantega i ho posarem al forn preescalfat a 180ª. Per un motlle de plum cake com el que he fet servir jo, he necessitat uns 40 minuts.