Pa de pessic de poma i ratafia
Comencem la primavera amb un cap de setmana plujós, i he pensat que al mal temps, bona cara!
Avui per berenar, pa de pessic de poma i ratafia!
Ingredients per a 8 persones
1 iogurt
4 mides de farina
2 mides de sucre
1 mida d’oli
1 mida de ratafia
3 ous
1 sobre de llevat royal
5 pomes golden
Elaboració
- Pelarem i treurem el cor de les pomes. Les tallarem a quarts i després anirem fent làmines però sense arribar al final. Les reservarem.
- Batrem els ous amb el sucre fins que tripliquin el volum.
- Seguidament incorporarem el iogurt, l’oli i la ratafia i ho remenarem bé.
- Per últim incorporarem la farina tamisada juntament amb el llevat, remenem fins que quedi una massa ben llisa.
- Abocarem la massa en un motlle untat amb mantega . Anirem posant els quarts de poma de forma decorativa i hi escamparem força sucre pel damunt.
- Ho posarem al forn preescalfat a 180ª uns 40 o 50 minuts.