Pa de pessic de carbassa - Pa amb vi i sucre
Fa uns dies publicava una foto a instagram d’una caixa plena de carbasses, doncs déu n’hi dó les que hem collit a l’hort. Al post demanava idees de receptes; i una de les més suggerides era el pa de pessic de carbassa. Vaig recordar que la meva amiga Anna, del blog Retalls de Cuina tenia una recepta de bescuit de carbassa, i és la que m’ha inspirat a fer aquest pa de pessic. L’he adaptat una mica a la meva manera, però si voleu consultar la recepta original, la trobareu aquí. Cada vegada estic més sorpresa de la versatilitat de la carbassa. Dóna molt joc en rebosteria; i ara que n’és temporada, ho hem d’aprofitar. Us recomano que probeu de fer aquest pa de pessic de tardor, humit i molt aromàtic.
pa de pessic, carbassa
17537
post-template-default,single,single-post,postid-17537,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Pa de pessic de carbassa

Fa uns dies publicava una foto a Instagram d’una caixa plena de carbasses, doncs déu n’hi dó les que hem collit a l’hort. Al post demanava idees de receptes; i una de les més suggerides era el pa de pessic de carbassa.

Vaig recordar que la meva amiga Anna, del blog Retalls de Cuina tenia una recepta de bescuit de carbassa, i és la que m’ha inspirat a fer aquest pa de pessic. L’he adaptat una mica a la meva manera, però si voleu consultar la recepta original, la trobareu aquí.

Cada vegada estic més sorpresa de la versatilitat de la carbassa. Dóna molt joc en rebosteria; i ara que n’és temporada, ho hem d’aprofitar.

Us recomano que proveu de fer aquest pa de pessic de tardor, humit i molt aromàtic.

Ingredients

300 g de carbassa rostida al forn

300 g de farina de civada

1 sobre de llevat

225 g de sucre morè

4 ous

75 g d’oli de girasol

2 culleradetes de canyella en pols

1 ½ culleradeta de cardamom mòlt

Elaboració

  1. Primer de tot escalfarem el forn a 180º.
  2. Amb un robot de cuina batrem els ous amb el sucre durant 5’.
  3. Incorporarem l’oli i batrem un parell de minuts més.
  4. A continuació afegirem la carbassa aixafada amb una forquilla i seguirem batent.
  5. Us recomano que la carbassa la rostiu el dia abans.
  6. Per últim incorporarem la farina amb el llevat, la canyella i el cardamom mòlt i batrem fins obtenir una massa homogènia.
  7. Abocarem la massa en un motlle prèviament greixat o bé forrat amb paper de forn, i l’enfornarem durant 45’.
  8. Un cop passats els 45’, apagarem el forn i el deixarem dins durant 5’ amb la porta tancada i 10’ amb la porta una mica oberta.
  9. El treurem del forn i el deixarem refredar del tot abans de desmotllar-lo.

 

Etiquetes:

Publicar un comentari