Pa de pessic de llimona i llavors de rosella
Aquest pa de pessic de llimona i llavors de rosella el vaig veure a l’instagram de l’Oriol d’A tres quarts de quinze; si no el seguiu, ja esteu trigant; flipareu amb el que fa!
És un dels pans de pessic més bons que he fet, i a dia d’avui, mentre escric aquest post, us confirmo que ja l’he fet 3 vegades d’ençà que estem confinats! Crec que ja ho he dit en alguna altra ocasió, però sóc addicte a les llimones, i quan veig alguna recepta dolça amb aquest cítric, l’he de fer, si o si.
I com sembla que encara en tenim per uns quants dies d’estar a casa, preneu nota de la recepta i animeu-vos a fer-la!
Ingredients
200 g de farina de rebosteria
220 g de sucre
80 g de mantega
3 ous
½ sobre de llevat químic
1 pessic de sal
La ratlladura de 2 llimones
El suc de mitja llimona
1 iogurt grec
1 cullerada de llavors de rosella
Per el glassejat
90 g de sucre llustre
2 cullerades de suc de llimona
Elaboració
- Preescalfem el forn a 180º i preparem un motlle tipus plum cake folrant-lo amb paper de forn.
- Posem un cassó al foc amb la mantega, i un cop s’hagi fos hi aboquem les llavors de rosella i la ratlladura de llimona. Remenem i reservem.
- Al bol de la Kitchen Aid posem els ous i el sucre i batem fins que tripliquin el volum.
- Afegim el iogurt grec i batem un parell de minuts.
- Afegim la farina, el llevat i la sal i barregem fins que la farina s’hagi integrat.
- Incorporem el suc de llimona i la mantega desfeta amb les llavors de rosella i la ratlladura de llimona, i seguim barrejant fins que tinguem una massa homogènia.
- Aboquem la massa al motlle i ho enfornem a 180ª uns 40 minuts aproximadament.
- Deixem refredar sobre una reixeta.
- Un cop fred hi podem posar un glassejat que farem barrejant el sucre llustre amb dues o tres cullerades de suc de llimona.