Pa de pessic de Vic
El pa de pessic de Vic és el pa de pessic de sempre, el de tota la vida; el que em retorna a la infantesa, als senzills esmorzars i berenars d’abans, quan ens donaven un tros de pa de pessic amb xocolata i sortíem a jugar al carrer. Segur que us en recordeu, oi?
Un pa de pessic esponjós i delicat el.laborat només amb tres ingredients: ous, farina i sucre.
I no; a la llista d’ingredients no m’he deixat el llevat, és que no en porta! El secret perquè pugi està en batre molt bé els rovells amb el sucre i les clares a punt de neu fort; i barrejar-ho amb molta cura. D’aquesta manera evitarem que la massa baixi.
Aquesta és la tercera vegada que provo de fer-lo, la primera va ser un desastre, em va quedar massa baix; culpa de no tenir massa cura a l’hora de manipular la massa. La segona vegada va anar molt millor, va sortir alt i molt bo; però fotogràficament parlant no passava la prova. Si, ja ho veieu, sóc una mica exigent i tossuda i fins que no veig que la recepta surt bé, no faig fotos!
Ingredients per a un motlle de 20 cm
150 g de farina (50 de farina de rebosteria i 100 de maizena)
6 ous mida L
150 g de sucre
Sucre llustre per decorar
Elaboració
- Preescalfeu el forn a 180º.
- Separeu les clares de 5 ous.
- Munteu 5 rovells i 1 ou sencer amb els 150 g de sucre fins que tripliqui el volum.
- Afegiu les farines que haureu passat prèviament per un colador i barregeu amb cura de baix a dalt.
- Bateu les clares a punt de neu fort amb un pessic de sal i incorporeu-les a la massa anterior en tres vegades, barrejant amb una espàtula de baix a dalt amb molta cura.
- Folreu un motlle de 20 cm amb paper de forn i aboqueu-hi la massa.
- Enforneu-lo durant 25’ o 30’ minuts aproximadament.
- Comproveu que està cuit punxant amb un escuradents.
- Pareu el forn i deixeu-lo encara un parell de minuts. Obriu una mica la porta del forn i espereu 5 minuts abans de treure’l.
- Deixeu-lo refredar sobre una reixeta abans de desenmotllar-lo, i un cop fred decoreu-lo amb sucre llustre.
Pepi Martos Vega
Publicat el 14:40h, 18 febrerBon dia Sonia! Fa un temps que et segueixo i la veritat és que m’encanta el teu bog i les teves receptes.
El cas és que m’agradaria fer el pa de pessic, però hi ha una cosa dels ingredients que no entenc.
Quan dius 150 de farina ( 50 gr.de farina de rebosteria i 75 gr. de maicena)
Vols dir 150 de farina normal+ 50 de farina de rebosteria + 75 de maicena? O només són els 50 gr de farina de rebosteria i els 75 de maicena?
Moltes gràcies i perdona les molèsties
Sònia Berengueras
Publicat el 20:15h, 18 febrerHola Pepi!
Moltes gràcies per les teves paraules; que bé que t’agradi el blog!
Mira, el tema de la farina, que a més veig que m’he equivocat a l’escriure i ja he corregit; quan dic 150 grams em refereixo al total; és a dir serien 100 grams de maizena + 50 grams de farina de rebosteria.
Si necessites qualsevol aclaració més, no dubtis a preguntar!
Una abraçada,
Sònia
Cristina
Publicat el 01:38h, 25 febrerHola, no porta llevat?
Cristina
Publicat el 01:39h, 25 febrerHola, veig que no poseu llevat, puja bé doncs?
Sònia Berengueras
Publicat el 19:34h, 25 febrerHola Cristina, no, no porta gens de llevat. Perquè pugi s’han de batre molt bé els rovells amb el sucre, i les clares a part a punt de neu fort!
Una abraçada,
Sònia