Panellets
Ja ho teniu tot a punt per aquesta nit? Els panellets, les castanyes i els moniatos? Aquí teniu la recepta de panellets que he preparat, i que he tret del llibre Cuinar per ser feliç de la Carme Ruscalleda.
Bona castanyada a tothom!
Ingredients
Per la massa mare
½ kg d’ametlla molta
150 ml d’aigua
350 g de sucre
1 clara d’ou
100 g pinyons
100 g de coco ratllat
100 g de codony
100 g d’ametlla en granet
100 g de festucs en granet
Ratlladura de pell de llimona
2 rovells d’ou
Elaboració
- Començarem preparant la massa mare. En una cassola posarem l’aigua i el sucre, deixarem bullli un parell de minuts, fins aconseguir una textura de xarop. Hi abocarem l’ametlla molta i ho remenarem sense parar fins que la massa es desenganxi de les parets. Ho retirem del foc i ho deixem refredar . Un cop freda la massa i hi posarem la clara d’ou sense montar. Ho remenem bé i ho deixem reposar mínim 2 hores a la nevera.
- Separem la massa en porcions, tantes com varietats volgueu fer. En farem un cilindre amb cada porció per tal de donar la mateixa forma als panellets.
- Per als de pinyó, en farem boles petites, les arrebossarem amb els pinyons fen tuna mica de pressió i els pintarem amb el rovell d’ou diluït amb una mica d’aigua.
- Per als d’ametlla, en farem peces una mica allargades, les arrebossarem amb el granet d’ametlla, i també els pintarem amb el rovell d’ou.
- Per als de festuc, en farem boles petites i els arrebossarem amb el granet de festuc.
- Per als de codony, posarem la porció de massapà entre dos papers de forn, i amb el corró l’aplanarem fins que tingui un gruix d’un cm més o menys, hi posarem una tira de codony d’1 cm x 1 cm, i ho enrotllarem. Ho arrebossarem amb sucre i els tallarem al biaix.
- Per als de coco, barrejarem coco ratllat amb el massapà i ho tornarem a amassar, en farem boles i els donarem la forma característica.
- Per als de llimona, barrejarem ratlladura de llimona amb el massapà, en farem boles i les arrebossarem amb sucre.
- La cocció, jo he posat el forn a 220º només la part de dalt, la safata del forn a la part de baix. Els de pinyons, ametlla i festucs uns 6 minuts més o menys. Els de codony i els de llimona uns 5 minuts, i els de coco uns 3 o 4 minuts.
- Amb aquestes mides surt més o menys 1 kg de panellets.