Panellets - Pa amb vi i sucre
Ja ho teniu tot a punt per aquesta nit? Els panellets, les castanyes i els moniatos? Aquí teniu la recepta de panellets que he preparat, i que he tret del llibre Cuinar per ser feliç de la Carme Ruscalleda. Bona castanyada a tothom!
15742
post-template-default,single,single-post,postid-15742,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Panellets

Ja ho teniu tot a punt per aquesta nit? Els panellets, les castanyes i els moniatos? Aquí teniu la recepta de panellets que he preparat, i que he tret del llibre Cuinar per ser feliç de la Carme Ruscalleda.

Bona castanyada a tothom!

Ingredients

Per la massa mare

½ kg d’ametlla molta

150 ml d’aigua

350 g de sucre

1 clara d’ou

100 g pinyons

100 g de coco ratllat

100 g de codony

100 g d’ametlla en granet

100 g de festucs en granet

Ratlladura de pell de llimona

2 rovells d’ou

Elaboració

  1. Començarem preparant la massa mare. En una cassola posarem l’aigua i el sucre, deixarem bullli un parell de minuts, fins aconseguir una textura de xarop. Hi abocarem l’ametlla molta i ho remenarem sense parar fins que la massa es desenganxi de les parets. Ho retirem del foc i ho deixem refredar . Un cop freda la massa i hi posarem la clara d’ou sense montar. Ho remenem bé i ho deixem reposar mínim 2 hores a la nevera.
  2. Separem la massa en porcions, tantes com varietats volgueu fer. En farem un cilindre amb cada porció per tal de donar la mateixa forma als panellets.
  3. Per als de pinyó, en farem boles petites, les arrebossarem amb els pinyons fen tuna mica de pressió i els pintarem amb el rovell d’ou diluït amb una mica d’aigua.
  4. Per als d’ametlla, en farem peces una mica allargades, les arrebossarem amb el granet d’ametlla, i també els pintarem amb el rovell d’ou.
  5. Per als de festuc, en farem boles petites i els arrebossarem amb el granet de festuc.
  6. Per als de codony, posarem la porció de massapà entre dos papers de forn, i amb el corró l’aplanarem fins que tingui un gruix d’un cm més o menys, hi posarem una tira de codony d’1 cm x 1 cm, i ho enrotllarem. Ho arrebossarem amb sucre i els tallarem al biaix.
  7. Per als de coco, barrejarem coco ratllat amb el massapà i ho tornarem a amassar, en farem boles i els donarem la forma característica.
  8. Per als de llimona, barrejarem ratlladura de llimona amb el massapà, en farem boles i les arrebossarem amb sucre.
  9. La cocció, jo he posat el forn a 220º només la part de dalt, la safata del forn a la part de baix. Els de pinyons, ametlla i festucs uns 6 minuts més o menys. Els de codony i els de llimona uns 5 minuts, i els de coco uns 3 o 4 minuts.
  10. Amb aquestes mides surt més o menys 1 kg de panellets.
Etiquetes:

Publicar un comentari