Panets de brioix
De petita, era un clàssic que els diumenges per esmorzar hi hagués brioixos, ensaïmades i croissants. Suposo que és per això que m’agraden tant els brioixos, l’olor que fan em recorda a aquells esmorzars d’infantesa.
Els que em seguiu ja haureu vist que tinc vàries receptes publicades de brioix, el brioix trenat, el brioix bertinet, vàries coques…
Aquests panets de brioix que us porto avui, estan fets seguint la recepta que vaig aprendre a fer en un dels tallers gratuïts que organitza la botiga Gadgets Cuina.
Si us agrada cuinar, us recomano que visiteu la seva web i consulteu els tallers que fan, doncs estan súper bé.
Ingredients
500 g de farina de força
300 g d’ou
10 g de sal
30 g de llevat fresc
75 g de sucre
120 g de mantega
Per decorar el brioix
1 ou batut
10 g de llet
Sucre granulat
Elaboració
- Al bol de la Kitchen Aid posarem la farina i els ous i ho començarem a amassar a velocitat lenta.
- Quan estigui ben amassat afegirem el sucre en tres vegades. Després afegirem la sal.
- Quan estigui tot ben integrat, afegirem el llevat desmenussat i seguirem amassant a velocitat 4.
- Pujarem 2 punts la velocitat i afegirem la mantega poc a poc i seguirem amassant fins obtenir una massa llisa i elàstica que es desenganxi de les parets del bol.
- El temps total d’amassat ronda els 20’.
- Un cop tinguem la massa, en formarem una bola i la guardarem en un bol untat amb una mica d’oli i tapat amb paper film o amb un drap de cotó fins que dobli el volum, aproximadament 1 hora.
- Quan hagi llevat, dividirem la massa en porcions de 60 grams en farem boles, les col.locarem en una safata i les deixarem llevar fins que doblin el volum, aproximadament 1 hora.
- Pintarem els brioixos amb ou batut amb llet, espolsarem una mica de sucre granulat i els posarem al forn que tindrem preescalfat a 190º.
- Enfornarem entre 8 i 12 minuts fins que sigui rossos.