Pasta amb albergínia blanca i botifarra del perol
El primer que vaig cuinar al tornar de vacances va ser un plat de pasta. Si, ja sé que fa calor per encendre els fogons i el forn; però què voleu que us digui? Em venia molt de gust un plat de plasta, i a més la volia gratinada!
Vaig decidir que faria una recepta d’aprofitament amb el que trobés per casa; un parell d’albergínies blanques de l’hort que ja estaven una mica passades, i un parell de botifarres del perol que tenia al congelador em servirien de sobres per fer un plat de pasta deliciosa; el problema era que no tenia ni tomàquets ni cebes per fer el sofregit , però si que tenia al rebost un pot de sofregit ecològic Can Garriga que a més de ser molt casolà, m’estalviaria temps a la cuina.
Ingredients per a 4 persones
250 g de pasta (en el meu cas plomes integrals)
2 albergínies blanques petites
1 albergínia morada petita
2 botifarres del perol
1 pot de tomàquet sofregit ecològic Can Garriga
Oli
Sal
Orenga
Brandy
Formatge parmesà
Elaboració
- Talleu les albergínies a dauets; i poseu-les en una escorredora amb sal perquè suin durant uns 20 minuts. Esbandiu sota l’aixeta i eixugeu-les bé.
- Daureu les botifarres del perol en una cassola amb una mica d’oli. Reserveu-les i desmenusseu-les.
- A la mateixa cassola, afegiu una mica més d’oli i feu l’albergínia fins que sigui tova.
- Afegiu el pot de sofregit i una mica d’orenga i deixeu-ho coure tot junt un parell de minuts.
- Poseu ½ gotet de brandy o vi ranci i deixeu que reduexi una mica. Tasteu de sal i si convé afegiu-ne una mica.
- Afegiu la botifarra desmenussada i deixe-ho coure tot junt un parell de minuts.
- Mentre s’està fent l’albergínia, bulliu la pasta amb força aigua i sal i escorreu-la.
- Incorporeu la pasta a la cassola i barregeu bé.
- Poseu la pasta en una safata per anar al forn, cobriu-la amb formatge parmesà i gratineu al forn.