Pasta amb albergínia blanca i botifarra del perol - Pa amb vi i sucre
El primer que vaig cuinar al tornar de vacances va ser un plat de pasta. Si, ja sé que fa calor per encendre els fogons i el forn; però què voleu que us digui? Em venia molt de gust un plat de plasta, i a més la volia gratinada! Vaig decidir que faria una recepta d’aprofitament amb el que trobés per casa; un parell d’albergínies blanques de l’hort que ja estaven una mica passades, i un parell de botifarres del perol que tenia al congelador em servirien de sobres per fer un plat de pasta deliciosa; el problema era que no tenia ni tomàquets ni cebes per fer el sofregit , però si que tenia al rebost un pot de sofregit ecològic Can Garriga que a més de ser molt casolà, m’estalviaria temps a la cuina.
pasta, albergínia blanca, botifarra, sofregit
17817
post-template-default,single,single-post,postid-17817,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Pasta amb albergínia blanca i botifarra del perol

El primer que vaig cuinar al tornar de vacances va ser un plat de pasta. Si, ja sé que fa calor per encendre els fogons i el forn; però què voleu que us digui? Em venia molt de gust un plat de plasta, i a més la volia gratinada!

Vaig decidir que faria una recepta d’aprofitament amb el que trobés per casa; un parell d’albergínies blanques de l’hort que ja estaven una mica passades, i un parell de botifarres del perol que tenia al congelador em servirien de sobres per fer un plat de pasta deliciosa; el problema era que no tenia ni tomàquets ni cebes per fer el sofregit , però si que tenia al rebost un pot de sofregit ecològic Can Garriga que a més de ser molt casolà, m’estalviaria temps a la cuina.

Ingredients per a 4 persones

250 g de pasta (en el meu cas plomes integrals)

2 albergínies blanques petites

1 albergínia morada petita

2 botifarres del perol

1 pot de tomàquet sofregit ecològic Can Garriga

Oli

Sal

Orenga

Brandy

Formatge parmesà

Elaboració

  1. Talleu les albergínies a dauets; i poseu-les en una escorredora amb sal perquè suin durant uns 20 minuts. Esbandiu sota l’aixeta i eixugeu-les bé.
  2. Daureu les botifarres del perol en una cassola amb una mica d’oli. Reserveu-les i desmenusseu-les.
  3. A la mateixa cassola, afegiu una mica més d’oli i feu l’albergínia fins que sigui tova.
  4. Afegiu el pot de sofregit i una mica d’orenga i deixeu-ho coure tot junt un parell de minuts.
  5. Poseu ½ gotet de brandy o vi ranci i deixeu que reduexi una mica. Tasteu de sal i si convé afegiu-ne una mica.
  6. Afegiu la botifarra desmenussada i deixe-ho coure tot junt un parell de minuts.
  7. Mentre s’està fent l’albergínia, bulliu la pasta amb força aigua i sal i escorreu-la.
  8. Incorporeu la pasta a la cassola i barregeu bé.
  9. Poseu la pasta en una safata per anar al forn, cobriu-la amb formatge parmesà i gratineu al forn.

 

Etiquetes:

Publicar un comentari