Pasta amb escamarlans
Com comentava a l’última entrada, amb motiu de la trobada gastroblocaire a Caldes de Montbui, aquesta setmana aniré penjant receptes amb productes típis del poble.
Avui he preparat un plat de pasta amb unes napolitanes de Pastes Sanmartí.
A Pastes Sanmartí fan pasta de manera artesanal des de l’any 1700! Ara mateix ja van per la novena generació. És una pasta feta amb sèmola de blat dur i aigua termal de Caldes, no porta ou, i és apta per persones amb intol.leràncies.
Ingredients per a 3 persones
250 g de pasta Sanmartí (Napolitanes)
12 escamarlans
210 g de tomàquet triturat
1 gra d’all
1 bitxo
Aigua
Oli
Sal
Julivert
Elaboració
- Comencem saltejant en una paella o cassola els escamarlans amb un gra d’all i el bitxo. Només un parell de minuts, els reservem i pelem. Guardeu els caps!
- Posem una olla al foc amb aigua, i quan comenci a bullir tirem la pasta i la deixem coure seguint les indicacions del paquet. En aquest cas, uns 9 minuts. L’escorrem i reservem.
- A la mateixa cassola on hem saltejat els escamarlans, hi sofregim el tomàquet triturat. Hi he afegit també la salseta dels caps dels escamarlans. Ho salem i quan sigui gairebé cuit hi afegim els escamarlans.
- Posem la pasta a la cassola, ho barrejem bé, i hi afegim una mica de julivert picat.