Pasta de bolets amb espàrrecs i gambes
Aquest any vaig tenir l’oportunitat de visitar la Fira d’Alimentaria; em vaig agafar un dia de festa i me’n vaig anar ben d’hora per aprofitar bé el dia i intentar veure el màxim possible.
Un dels stands que vaig visitar va ser el de la pasta Sandro Desii, on vaig poder probar una pasta a la carbonara boníssima, uns ravioli de sobrassada fregits, que esdevenen un aperitiu fantàstic, i com no, els magnífics gelats que fan, amb sabors com el de curry, el de llimona amb alfàbrega o el de carquinyolis.
Per si fos poc, em van donar un parell de pastes per tal que les probés de cuinar a casa.
Avui ha tocat fer els encenalls de bolets, i els he combinat amb uns espàrrecs, uns tomàquets cherry i unes gambes. Sense paraules!
Ingredients per a 3 persones
250 g de pasta Encenalls de Bolets Sandro Desii
1 manat d’espàrrecs
Tomàquets de pera cherry
12 gambes
Oli
Sal
Pebre Negre
Aigua
Elaboració
- Comencem saltejant en una paella els espàrrecs tallats a trossets, hi posem una mica de sal i pebre negre. Quan ja els tinguem una mica cuits, hi afegirem els tomàquets cherry partits per la meitat. Quan ho tinguem gairebé cuit, hi afegirem les gambes pelades i hi donarem un parell de voltes. Reservarem.
- Posem una olla al foc amb aigua, i quan comenci a bullir hi posem un grapat de sal i hi tirem la pasta; la deixem coure seguint les indicacions del fabricant. En aquest cas, uns 8 minuts. L’escorrem i reservem.
- Posem la pasta a la paella on tenim els espàrrecs i les gambes i ho barrejem bé. Si voleu hi podeu afegir una mica de julivert picat. Jo no n’hi he posat i ha quedat espectacular.