Pasta amb verdures i botifarra gratinada amb 4 formatges
Boníssims van quedar aquests macarrons amb verdures i botifarra gratinats amb 4 formatges!
Cuina totalment d’aprofitament amb uns espàrrecs i xampinyons que tenia a la nevera i una butifarra que tenia al congelador.
Per donar-li un toc més especial la vaig gratinar amb parmesà ratllat, emmental, una mica de roquefort per donar aquell punt més fort, i una mozzarella fresca a punt de caducar que vaig posar just al treure la pasta del forn.
Com ja deia en un publicació anterior, amb la pasta només cal deixar volar la imaginació perquè us sorti un plat espectacular i us facin la “ola”!
La safata del forn és de ceràmica; de la marca Staub de Zwilling Henckel.
Ingredients
250 g de pasta
1 botifarra crua
Espàrrecs
Xampinyons
Un grapat de pinyons
Parmesà ratllat
Emmental ratllat
Formatge blau
Mozzarella fresca
2 grans d’all
Bitxo
Alfàbrega
Oli d’oliva
Sal
Elaboració
- En una paella amb una mica d’oli, sofregiu dos grans d’all pelats i el bitxo amb compte que no es cremin els alls; només per perfumar l’oli.
- Saltegeu els xampinyons i els espàrrecs tallats petits i reserveu-los
- Desmenusseu la botifarra amb les mans i enrossiu-la a la mateixa paella.
- Incorporeu els espàrrecs i els xampinyons i barregeu-ho tot junt uns minuts.
- Poseu-hi uns pinyons i una mica d’alfàbrega i deixeu-ho un parell de minuts. Reserveu.
- Mentre saltem les verdures, posem una olla al foc amb aigua i un cop comenci a bullir, hi tirem un grapat de sal i la pasta que courem segons les indicacions del fabricant.
- Escorrem la pasta i l’incorporem a la paella on tenim les verdures i la botifarra, remenem bé i la posem en una safata per anar al forn.
- Hi posem formatge parmesà, emmental i una mica de formatge blau, en el meu cas he posat roquefort , i ho gratinem.
- Ho treiem del forn i hi posem la mozzarella fresca ja que amb la mateixa escalfor s’anirà desfent.