Pastís de formatge japonès - Pa amb vi i sucre
Ja fa dies que volia penjar aquesta recepta, però un dia per una cosa i un altre per una altra… doncs havia quedat pendent. Aquestes últimes setmanes he estat practicant amb diversos tipus de pastís de formatge, i definitivament em quedo amb aquest, el pastís de formatge japonés o soft cotton cake, és espectacular, de textura delicada, súper esponjosa i que es desfà a la boca. Què més es pot demanar?
15697
post-template-default,single,single-post,postid-15697,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Pastís de formatge japonès

Ja fa dies que volia penjar aquesta recepta, però un dia per una cosa i un altre per una altra… doncs havia quedat pendent.

Aquestes últimes setmanes he estat practicant amb diversos tipus de pastís de formatge, i definitivament em quedo amb aquest, el pastís de formatge japonés o soft cotton cake, és espectacular, de textura delicada, súper esponjosa i que es desfà a la boca. Què més es pot demanar?

 

Ingredients per 1 motllet de 20 cm

250 g de formatge Philadelphia

50 g de mantega

100 ml de llet

140 g de sucre

60 g de farina

20 g de farina de blat de moro (maizena)

6 ous grossos

1 polsim de sal

½ culleradeta de cremor tàrtar

Elaboració

  1. Es preescalfa el forn a 160º
  2. Fonem en un bol al bany maria, el formatge, la mantega i la llet fins que quedi líquid. Ho deixem refredar a temperatura ambient.
  3. Un cop sigui fred hi afegim els 6 rovells d’ou batuts lleugerament, la farina, la maizena i la sal.
  4. Batrem les clares amb ½ culleradeta de cremor tartar i quan veiem que comencen a muntar, hi afegim el sucre i seguim batent fins a punt de merenga.
  5. Agafem una tercera part de les clares i la barregem amb la resta d’ingredients amb una espàtula fins que quedi tot ben integrat. Seguidament incorporem les clares que queden en dos cops més i remenem de dalt a baix fins que quedin integrades a la massa.
  6. loquem la massa en un motlle que prèviament haurem untat amb mantega i ho coem al bany maria (calent) durant 55 minuts aprox. Després parem el forn i el deixem 5 o 10 minuts més dintre, després obrim una mica la porta del forn i el deixem 5 minuts més. Finalment el treiem del forn i el deixem refredar del tot abans de desenmotllar-lo. El podem decorar amb sucre llustre.

Etiquetes:

Publicar un comentari