Pastís de formatge japonès
Ja fa dies que volia penjar aquesta recepta, però un dia per una cosa i un altre per una altra… doncs havia quedat pendent.
Aquestes últimes setmanes he estat practicant amb diversos tipus de pastís de formatge, i definitivament em quedo amb aquest, el pastís de formatge japonés o soft cotton cake, és espectacular, de textura delicada, súper esponjosa i que es desfà a la boca. Què més es pot demanar?
Ingredients per 1 motllet de 20 cm
250 g de formatge Philadelphia
50 g de mantega
100 ml de llet
140 g de sucre
60 g de farina
20 g de farina de blat de moro (maizena)
6 ous grossos
1 polsim de sal
½ culleradeta de cremor tàrtar
Elaboració
- Es preescalfa el forn a 160º
- Fonem en un bol al bany maria, el formatge, la mantega i la llet fins que quedi líquid. Ho deixem refredar a temperatura ambient.
- Un cop sigui fred hi afegim els 6 rovells d’ou batuts lleugerament, la farina, la maizena i la sal.
- Batrem les clares amb ½ culleradeta de cremor tartar i quan veiem que comencen a muntar, hi afegim el sucre i seguim batent fins a punt de merenga.
- Agafem una tercera part de les clares i la barregem amb la resta d’ingredients amb una espàtula fins que quedi tot ben integrat. Seguidament incorporem les clares que queden en dos cops més i remenem de dalt a baix fins que quedin integrades a la massa.
- loquem la massa en un motlle que prèviament haurem untat amb mantega i ho coem al bany maria (calent) durant 55 minuts aprox. Després parem el forn i el deixem 5 o 10 minuts més dintre, després obrim una mica la porta del forn i el deixem 5 minuts més. Finalment el treiem del forn i el deixem refredar del tot abans de desenmotllar-lo. El podem decorar amb sucre llustre.