Pastís de formatge de “La Viña”
Després de sentir tant a parlar del pastís de formatge de “La Viña” com un dels millors pastissos de formatge, i veure quantitat de receptes a les xarxes, no me n’he pogut estar de fer-lo, i menys encara veient com n’és de fàcil.
Només us calen 5 ingredients i 5 minuts de preparació.
El resultat és un pastís de formatge d’aparença rústica, molt contundent i extremadament cremós i deliciós. Tant, que ja m’han preguntat quan el tornaré a fer.
Ingredients
600 g de formatge crema
4 ous grossos
200 g de sucre
350 ml de nata 35% materia grassa
1 cullerada de farina
Elaboració
- Primer de tot escalfarem el forn a 210º.
- En un bol barrejarem tots els ingredients.
- Agafarem un motlle desmotllable i el forrarem amb paper sulfuritzat. El paper sulfuritzat el podeu humitejar i escórrer bé. D’aquesta manera s’adaptarà millor al motlle. Jo he fet servir un motlle de 20 cm.
- Un cop forrat el motlle, abocarem tota la massa i l’introduirem al forn durant 40’.
- Veureu que comença a pujar i agafa un color torrat.
- Un cop passats els 40’ apagueu el forn, veure que el pastís balla, sembla ben bé líquid. És així com ha de quedar, ja que amb el repòs baixarà i s’acabarà de quallar completament.
- Un cop parat el forn, el deixarem a dins amb la porta una mica oberta durant 10’.
- El traurem del forn i el deixarem refredar abans de desmotllar-lo.
- És millor menjar-lo a temperatura ambient,; o si el guardeu a la nevera, treure’l una estona abans de consumir-lo.
Carme
Publicat el 16:00h, 06 novembreQuina pinta Sònia! El faré segur la meva néta és una fan del pastís d eformatge i aviat és el seu aniversari.
Una pregunta, quan dius nata et refereixes a crema de llet o nata ja muntada? Gràcies!
Sònia Berengueras
Publicat el 20:42h, 06 novembreHola Carme!
Em refereixo a nata líquida!
Ja em diràs què tal et surt!
Una abraçada,
Sònia