Pastís invisible de poma - Pa amb vi i sucre
Hi ha infinitats de receptes de pastissos de poma, segur que molts de vosaltres n’heu probat de diferents maneres i teniu el vostre preferit. L’altra dia navegant per internet, vaig trobar aquesta recepta de Pastís invisible de poma, i em va cridar molt l’atenció, tant que no vaig perdre un minut a prepar-lo. Invisible per què? Doncs perquè la quantitat de massa és molt poca comparada amb la quantitat de poma que hi ha…
15679
post-template-default,single,single-post,postid-15679,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Pastís invisible de poma

Hi ha infinitats de receptes de pastissos de poma, segur que molts de vosaltres n’heu probat de diferents maneres i teniu el vostre preferit.

L’altra dia navegant per internet, vaig trobar aquesta recepta de Pastís invisible de poma, i em va cridar molt l’atenció, tant que no vaig perdre un minut a prepar-lo.

Invisible per què? Doncs perquè la quantitat de massa és molt poca comparada amb la quantitat de poma que hi ha…

 

Ingredients per a 6 persones

1 Kg de pomes golden

2 ous

100 g de farina

70 g de sucre morè

30 g de mantega fosa

10 g de llevat

130 ml de llet

1 branca de canyella

Pell de llimona

Elaboració

  1. En un cassó posem la llet amb la canyella i la pell de llimona i deixem que arrenqui el bull, ho retirem del foc, la deixem refredar i la colem.
  2. En un bol posem uns 45 g de sucre morè amb els ous i ho batem durant uns 4 minuts.
  3. Hi afegim la mantega fosa, ho remenem i hi incorporem la farina tamisada amb el llevat.
  4. Ho remenem fins que quedi ben integrat i finalment hi afegim la llet. Tornem a remenar i reservem la massa.
  5. Mentres, ens posem a laminar les pomes, les pelem, les tallem a quarts o per la meitat i amb l’ajuda d’una mandolina les tallem ben fines, 1mm o 1,5mm.
  6. Anem incorporant les làmines de poma a la massa i anem barrejant. Jo aquesta recepta l’he fet amb un motlle de 20 cm de diàmetre i he fet servir 4 pomes Golden de les grosses.
  7. Finalment, untem un motlle amb mantega i hi espolsem la resta de sucre morè.
  8. Aboquem la massa i l’allisem una mica. La decorem per sobre amb més làmines de poma i hi espolsem sucre.
  9. Una altra manera de decorar, és un cop freda amb melmelada d’albercorc per sobre, això a gust de cadascú.
  10. Ho posem al forn precalentat a 180º durant 50 o 55 minuts.

Etiquetes:

Publicar un comentari