Pastís invisible de poma
Hi ha infinitats de receptes de pastissos de poma, segur que molts de vosaltres n’heu probat de diferents maneres i teniu el vostre preferit.
L’altra dia navegant per internet, vaig trobar aquesta recepta de Pastís invisible de poma, i em va cridar molt l’atenció, tant que no vaig perdre un minut a prepar-lo.
Invisible per què? Doncs perquè la quantitat de massa és molt poca comparada amb la quantitat de poma que hi ha…
Ingredients per a 6 persones
1 Kg de pomes golden
2 ous
100 g de farina
70 g de sucre morè
30 g de mantega fosa
10 g de llevat
130 ml de llet
1 branca de canyella
Pell de llimona
Elaboració
- En un cassó posem la llet amb la canyella i la pell de llimona i deixem que arrenqui el bull, ho retirem del foc, la deixem refredar i la colem.
- En un bol posem uns 45 g de sucre morè amb els ous i ho batem durant uns 4 minuts.
- Hi afegim la mantega fosa, ho remenem i hi incorporem la farina tamisada amb el llevat.
- Ho remenem fins que quedi ben integrat i finalment hi afegim la llet. Tornem a remenar i reservem la massa.
- Mentres, ens posem a laminar les pomes, les pelem, les tallem a quarts o per la meitat i amb l’ajuda d’una mandolina les tallem ben fines, 1mm o 1,5mm.
- Anem incorporant les làmines de poma a la massa i anem barrejant. Jo aquesta recepta l’he fet amb un motlle de 20 cm de diàmetre i he fet servir 4 pomes Golden de les grosses.
- Finalment, untem un motlle amb mantega i hi espolsem la resta de sucre morè.
- Aboquem la massa i l’allisem una mica. La decorem per sobre amb més làmines de poma i hi espolsem sucre.
- Una altra manera de decorar, és un cop freda amb melmelada d’albercorc per sobre, això a gust de cadascú.
- Ho posem al forn precalentat a 180º durant 50 o 55 minuts.