Pèsols amb sípia
És temporada de pèsols i cal aprofitar ara que estan en el seu millor moment; compreu-los en tavella, desgraneu-los i prepareu-ne una crema amb dauets de botifarra negra, saltejats amb pernil o ofegats amb sípia…
Aquests han anat directes de l’hort al plat, més frescos impossible!
Ingredients per a 4 persones
2 sípies mitjanes
600 g de pèsols desgranats
1 ceba de figueres
2 tomàquets
Xerès o vi blanc
Aigua o fumet
1 gra d’all
2 carquinyolis
6 avellanes
1 presa de xocolata
Julivert
Oli
Sal
Elaboració
- Començarem confitant la ceba tallada ben petita.
- Quan la tinguem confitada hi afegirem els tomàquets ratllats. Ho deixarem confitar tot junt i hi afegirem la melsa de la sípia. Ho deixarem coure un parell de minuts.
- Afegirem la sípia tallada a daus i la sofregirem una mica.
- Afegirem un gotet de xerès o vi blanc i deixarem que s’evapori l’alcochol.
- Ho cobrirem amb aigua o fumet i quan arrenqui el bull hi abocarem els pèsols. Ho deixarem coure tapat fins que siguin ben tendres, uns 20 minuts.
- Farem una picada amb el gra d’all, els carquinyolis i les avellanes.
- 5 minuts abans de parar el foc, posarem la picada, una mica de julivert picat i una presa de xocolata ratllada.