Pèsols amb sípia - Pa amb vi i sucre
És temporada de pèsols i cal aprofitar ara que estan en el seu millor moment; compreu-los en tavella, desgraneu-los i prepareu-ne una crema amb dauets de botifarra negra, saltejats amb pernil o ofegats amb sípia… Aquests han anat directes de l’hort al plat, més frescos impossible!
15768
post-template-default,single,single-post,postid-15768,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Pèsols amb sípia

És temporada de pèsols i cal aprofitar ara que estan en el seu millor moment; compreu-los en tavella, desgraneu-los i prepareu-ne una crema amb dauets de botifarra negra, saltejats amb pernil o ofegats amb sípia…

Aquests han anat directes de l’hort al plat, més frescos impossible!

Ingredients per a 4 persones

2 sípies mitjanes

600 g de pèsols desgranats

1 ceba de figueres

2 tomàquets

Xerès o vi blanc

Aigua o fumet

1 gra d’all

2 carquinyolis

6 avellanes

1 presa de xocolata

Julivert

Oli

Sal

Elaboració

  1. Començarem confitant la ceba tallada ben petita.
  2. Quan la tinguem confitada hi afegirem els tomàquets ratllats. Ho deixarem confitar tot junt i hi afegirem la melsa de la sípia. Ho deixarem coure un parell de minuts.
  3. Afegirem la sípia tallada a daus i la sofregirem una mica.
  4. Afegirem un gotet de xerès o vi blanc i deixarem que s’evapori l’alcochol.
  5. Ho cobrirem amb aigua o fumet i quan arrenqui el bull hi abocarem els pèsols. Ho deixarem coure tapat fins que siguin ben tendres, uns 20 minuts.
  6. Farem una picada amb el gra d’all, els carquinyolis i les avellanes.
  7. 5 minuts abans de parar el foc, posarem la picada, una mica de julivert picat i una presa de xocolata ratllada.

Etiquetes:

Publicar un comentari