Pèsols negres amb cansalada
El 22 d’Octubre tota una colla de blocaires vam anar a Olvan, a la comarca del Berguedà. El motiu era la trobada #BerguedaNyam2016 organitzada per l’Anna Fornell del blog M’Agrada Cuinar.
Una de les visites que vam fer va ser a Casabella Natura, una empresa fundada per dues germanes emprenedores que van començar aquesta aventura ara fa 8 anys, el.laborant tota mena de productes gourmet i des de fa uns anys també una línea de productes ecològics com cremes, brous, melmelades, conserves de productes autòcnons del Berguedà com el pèsol negre o el blat de moro escairat.
Em va cridar especialmente l’atenció els pèsols negres i una vinagreta de nyàmeres que preparen.
Avui per dinar he volgut preparar els pèsols de la manera que ens va explicar l’Anna, amb cansalada i una picada d’all i julivert. Boníssims!
Ingredients per 2 persones
1 pot de pèsols negres del Berguedà de Casabella Natura
4 talls de cansalada del coll
2 grans d’all
Julivert
Oli
Elaboració
- En una paella enrossim la cansalada del coll tallada a trossets fins que sigui ben rossa i la reservem.
- A la mateixa paella hi posarem els pèsols que haurem escorregut prèviament. Els courem una mica i hi afegirem de nou la cansalada del coll.
- Ho servirem amb una picada d’all i julivert.