Peus de porc amb llenegues
Avui per dinar un plat emblemàtic de la cuina catalana, d’aquells per sucar-hi pa, un guisat de peus de porc amb llenegues negres, per molts la reina del bolet.
Ingredients per a 4 persones
4 peus de porc bullits i tallats pel mig
1 ceba de figueres
2 tomàquets
300 g de llenegues
50 ml de vi ranci
Sal
1 l de brou
Oli
1 gra d’all
2 carquinyolis
10 avellanes torrades
Xocolata
Elaboració
- Per començar, en una cassola amb un raig d’oli sofregirem la ceba a foc lent fins que quedi ben rossa, hi afegirem el tomàquet ratllat i ho deixarem coure tot junt fins que quedi ben confitat. Hi posarem el vi ranci i deixarem que s’evapori l’alcohol.
- Un cop tinguem el sofregit fet, hi posarem els peus i el brou sense cobrir-los del tot. Ho deixarem coure tapat a foc baix uns 30 minuts.
- Seguidament hi posarem les llenegues que ja les tindrem saltejades, rectificarem de sal i ho deixarem coure 10 minuts més.
- Farem una picada amb un gra d’all, els carquinyolis i les avellanes. Abocarem la picada a la cassola i una presa de xocolata ratllada. Ho deixarem coure 5 minuts més i ja podrem apagar el foc.
- Ho deixarem reposar i ja ho podrem servir.
Maria
Publicat el 22:39h, 14 octubrebonisim
Maria
Publicat el 22:41h, 14 octubremol bo yo ne fet es un bon plat
Sònia Berengueras
Publicat el 20:39h, 17 octubreHola Maria!
Si que son bons, porten una mica de feina, però val la pena!
Gràcies per comentar,
Una abraçada,
Sònia