Peus de porc amb llenegues - Pa amb vi i sucre
Avui per dinar un plat emblemàtic de la cuina catalana, d’aquells per sucar-hi pa, un guisat de peus de porc amb llenegues negres, per molts la reina del bolet.
15699
post-template-default,single,single-post,postid-15699,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Peus de porc amb llenegues

Avui per dinar un plat emblemàtic de la cuina catalana, d’aquells per sucar-hi pa, un guisat de peus de porc amb llenegues negres, per molts la reina del bolet.

Peus de porc destacada

Ingredients per a 4 persones

4 peus de porc bullits i tallats pel mig

1 ceba de figueres

2 tomàquets

300 g de llenegues

50 ml de vi ranci

Sal

1 l de brou

Oli

1 gra d’all

2 carquinyolis

10 avellanes torrades

Xocolata

Elaboració

  1. Per començar, en una cassola amb un raig d’oli sofregirem la ceba a foc lent fins que quedi ben rossa, hi afegirem el tomàquet ratllat i ho deixarem coure tot junt fins que quedi ben confitat. Hi posarem el vi ranci i deixarem que s’evapori l’alcohol.
  2. Un cop tinguem el sofregit fet, hi posarem els peus i el brou sense cobrir-los del tot. Ho deixarem coure tapat a foc baix uns 30 minuts.
  3. Seguidament hi posarem les llenegues que ja les tindrem saltejades, rectificarem de sal i ho deixarem coure 10 minuts més.
  4. Farem una picada amb un gra d’all, els carquinyolis i les avellanes. Abocarem la picada a la cassola i una presa de xocolata ratllada. Ho deixarem coure 5 minuts més i ja podrem apagar el foc.
  5. Ho deixarem reposar i ja ho podrem servir.
Etiquetes:
3 Comentaris
  • Maria
    Publicat el 22:39h, 14 octubre Respon

    bonisim

  • Maria
    Publicat el 22:41h, 14 octubre Respon

    mol bo yo ne fet es un bon plat

    • Sònia Berengueras
      Publicat el 20:39h, 17 octubre Respon

      Hola Maria!
      Si que son bons, porten una mica de feina, però val la pena!
      Gràcies per comentar,

      Una abraçada,

      Sònia

Publicar un comentari