Pizza amb carxofes, pernil ibèric i parmesà
Comença el cap de setmana, i em ve de gust sopar pizza amb una copa de vi i asseguda al sofà!
Què us sembla?
Us proposo a més que feu vosaltres mateixos la massa de la pizza. La recepta l’he tret del núm 147 la revista Cuina, i encara que jo tinc l’ajuda de la meva inestimable Kitchen Aid, la podeu fer a ma perfectament, i a més us asseguro que no hi ha color amb les masses que podeu trobar al súper.
Ingredients per a 4 pizzes
Per la massa (4 bases de 225 grs)
½ Kg de farina de força
4 g de llevat fresc
15 g de sal
370 ml d’aigua
35 ml d’oli d’oliva
Pel topping
Formatge mozzarella
Orenga
2 carxofes
Pernil de gla
Encenalls de parmesà
Rúcula
Elaboració
- Començarem fent la massa de la pizza el dia abans. Al bol de la Kitchen Aid posarem la farina, 300 ml d’aigua i el llevat, i ho amassarem a velocitat lenta uns 10’ fins aconseguir una massa llisa i elàstica. Afegirem la resta d’aigua, l’oli i la sal. Ho continuarem amassant 10’ més fins que la massa sigui llisa, elàstica i tova.
- Posarem la massa en un bol untat amb una mica d’oli, la taparem amb un drap i la deixarem reposar 15’.
- Abocarem la massa sobre una superficie enfarinada i la dividirem en 4 porcions de 225 g cadascuna. Les enfarinarem, hi donarem forma de bola, i les posarem en una safata untada també amb una mica d’oli deixant separació entre elles. Ho taparem amb paper film i ho posarem a la nevera durant 12 hores.
- Traurem la safata de la nevera I la deixarem 30’ a temperatura ambient.
- Escalfarem el forn a màxima temperatura i col.locarem la safata del forn al nivel baix.
- Sobre una superficie enfarinada, posarem una bola de massa i pressionant a partir del centre l’anirem aplanant fins aconseguir un cercle d’uns 30 cm de diàmetre.
- locarem la massa sobre una pala o safata al revés, i posarem la base de la pizza sobre la safata que tenim calenta al forn.
- Courem la base durant 5’ o 7’ fins que agafi una mica de color.
- Traurem la base del forn, hi posarem la mozzarella ratllada, i la tornarem a introduir al forn durant uns 5’ més. La traurem altre cop, posarem una mica d’orenga, i decorarem amb trossets de carxofa que haurem confitat prèviament.
- Tornarem a introduir la pizza al forn durant 2’ més, la traurem, posarem uns tallets de pernil de glà, encenalls de parmesà i unes fulles de rúcula.
Nota: Com que han sortit 4 bases de pizza i només n’he feta servir una, les 3 restants, les he precuit durant 5’ o 7’, i un cop fredes les he embolicat amb paper film i les he congelat. D’aquesta manera, el dia que tingui ganes de pizza, ja tindré una part important de la feina feta, i només caldrà posar el topping que més em vingui de gust!