Pizza de bròquil i gall d'indi - Pa amb vi i sucre
Des de petita que m’ha costat menjar verdura, i això que a casa, la meva mare en feia sovint.Ha sigut ja de més gran que m’hi he començat a acostumar, i la manera ha estat en fer-la atractiva en un plat, que m’entri per la vista i no em pugui resistir a tastar-la. Avui en dia, el bròquil, és una de les meves verdures preferides, m’encanta combinat amb pasta o en arròs. D’un plat de pasta que vaig fer me’n van sobrar unes branquetes que ja tenia escaldades, i les he aprofitat per fer-ne aquesta pizza. Què us sembla? Entra o no entra per la vista?
pizza, bròquil
16863
post-template-default,single,single-post,postid-16863,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Pizza de bròquil i gall d’indi

Des de petita que m’ha costat menjar verdura, i això que a casa, la meva mare en feia sovint.Ha sigut ja de més gran que m’hi he començat a acostumar, i la manera ha estat en fer-la atractiva en un plat, que m’entri per la vista i no em pugui resistir a tastar-la.

Avui en dia, el bròquil, és una de les meves verdures preferides, m’encanta combinat amb pasta o en arròs.

D’un plat de pasta que vaig fer me’n van sobrar unes branquetes que ja tenia escaldades, i les he aprofitat per fer-ne aquesta pizza.

Què us sembla? Entra o no entra per la vista?

 

Ingredients

Per la massa (4 bases de 225 grs)

½ Kg de farina de força

4 g de llevat fresc

15 g de sal

370 ml d’aigua

35 ml d’oli d’oliva

 

Pel topping

Formatge mozzarella ratllat

Mozzarella fresca

Orenga

Bròquil

Gall d’indi fumat

 

Elaboració

  1. Començarem fent la massa de la pizza el dia abans. Al bol de la Kitchen Aid posarem la farina, 300 ml d’aigua i el llevat, i ho amassarem a velocitat lenta uns 10’ fins aconseguir una massa llisa i elàstica. Afegirem la resta d’aigua, l’oli i la sal. Ho continuarem amassant 10’ més fins que la massa sigui llisa, elàstica i tova.
  2. Posarem la massa en un bol untat amb una mica d’oli, la taparem amb un drap i la deixarem reposar 15’.
  3. Abocarem la massa sobre una superficie enfarinada i la dividirem en 4 porcions de 225 g cadascuna. Les enfarinarem, hi donarem forma de bola, i les posarem en una safata untada també amb una mica d’oli deixant separació entre elles. Ho taparem amb paper film i ho posarem a la nevera durant 12 hores.
  4. Traurem la safata de la nevera i la deixarem 30’ a temperatura ambient.
  5. Escalfarem el forn a màxima temperatura i col.locarem la safata del forn al nivel baix.
  6. Sobre una superficie enfarinada, posarem una bola de massa i pressionant a partir del centre l’anirem aplanant fins aconseguir un cercle d’uns 30 cm de diàmetre.
  7. Col.locarem la massa sobre una pala o safata al revés, i posarem la base de la pizza sobre la safata que tenim calenta al forn.
  8. Courem la base durant 5’ o 7’ fins que agafi una mica de color.
  9. Traurem la base del forn, hi posarem la mozzarella ratllada, i la tornarem a introduir al forn durant uns 5’ més. La traurem altre cop, posarem una mica d’orenga, i decorarem amb unes branques de bròquil que haurem escaldat prèviament, uns talls de gall d’indi fumat i una mica de mozzarella fresca, i la tornarem a introduir al forn durant 3’ més.

Etiquetes:

Publicar un comentari