Pizza de bròquil i gall d’indi
Des de petita que m’ha costat menjar verdura, i això que a casa, la meva mare en feia sovint.Ha sigut ja de més gran que m’hi he començat a acostumar, i la manera ha estat en fer-la atractiva en un plat, que m’entri per la vista i no em pugui resistir a tastar-la.
Avui en dia, el bròquil, és una de les meves verdures preferides, m’encanta combinat amb pasta o en arròs.
D’un plat de pasta que vaig fer me’n van sobrar unes branquetes que ja tenia escaldades, i les he aprofitat per fer-ne aquesta pizza.
Què us sembla? Entra o no entra per la vista?
Ingredients
Per la massa (4 bases de 225 grs)
½ Kg de farina de força
4 g de llevat fresc
15 g de sal
370 ml d’aigua
35 ml d’oli d’oliva
Pel topping
Formatge mozzarella ratllat
Mozzarella fresca
Orenga
Bròquil
Gall d’indi fumat
Elaboració
- Començarem fent la massa de la pizza el dia abans. Al bol de la Kitchen Aid posarem la farina, 300 ml d’aigua i el llevat, i ho amassarem a velocitat lenta uns 10’ fins aconseguir una massa llisa i elàstica. Afegirem la resta d’aigua, l’oli i la sal. Ho continuarem amassant 10’ més fins que la massa sigui llisa, elàstica i tova.
- Posarem la massa en un bol untat amb una mica d’oli, la taparem amb un drap i la deixarem reposar 15’.
- Abocarem la massa sobre una superficie enfarinada i la dividirem en 4 porcions de 225 g cadascuna. Les enfarinarem, hi donarem forma de bola, i les posarem en una safata untada també amb una mica d’oli deixant separació entre elles. Ho taparem amb paper film i ho posarem a la nevera durant 12 hores.
- Traurem la safata de la nevera i la deixarem 30’ a temperatura ambient.
- Escalfarem el forn a màxima temperatura i col.locarem la safata del forn al nivel baix.
- Sobre una superficie enfarinada, posarem una bola de massa i pressionant a partir del centre l’anirem aplanant fins aconseguir un cercle d’uns 30 cm de diàmetre.
- Col.locarem la massa sobre una pala o safata al revés, i posarem la base de la pizza sobre la safata que tenim calenta al forn.
- Courem la base durant 5’ o 7’ fins que agafi una mica de color.
- Traurem la base del forn, hi posarem la mozzarella ratllada, i la tornarem a introduir al forn durant uns 5’ més. La traurem altre cop, posarem una mica d’orenga, i decorarem amb unes branques de bròquil que haurem escaldat prèviament, uns talls de gall d’indi fumat i una mica de mozzarella fresca, i la tornarem a introduir al forn durant 3’ més.