Pizza de rossinyols i pernil ibèric
Qui em coneix sap que a part de la cuina i la fotografia, tinc una altra passió, la d’anar a buscar bolets. Feia dies que estava a l’aguait per veure on podia trobar alguna cosa, i aprofitant uns dies que tenia de vacances vaig demanar consell al Marc d’ El Secret més ben guardat.
Vaig fer un parell de sortides; la primera vaig tornar amb el cistell buit i amb unes quantes picades de mosquit, i la segona uns dies més tard i al mateix lloc vaig tornar amb un cul de cistell, més que suficient per preparar aquesta recepta.
Ingredients
300 g de farina integral
10 g de llevat
2 cullerades d’oli
1 pessic de sal
180 ml d’aigua
Rossinyols
Mozzarela
Orenga
Salsa de tomàquet
Encenalls de pernil ibèric
Elaboració
- Començarem preparant la massa de la pizza. Si us voleu estalviar feina, també la podeu comprar-la feta. Jo l’he fet de farina integral; en un bol he barrejat la farina, l’oli, el pessic de sal i l’aigua (reserveu-ne una mica). Un cop ho he tingut una mica amassat i he afegit el llevat esmicolat amb una mica d’aigua per ajudar a dissoldre’l. Aquí heu de continuar amassant fins que us quedi un massa fina i el.làstica. Un cop teniu la massa, la poseu en un bol tapada amb paper film a la nevera durant 1 hora. (Jo l’he tingut tota la nit)
- Un cop passat el temps de repòs traiem la massa de la nevera i la dividim en porcions; jo per aquesta quantitat n’he fet tres parts. En formeu unes boles i les deixeu reposar 10 minuts més. Seguidament, amb un corró les estireu donant la forma que volgueu, rodones, ovalades, rectangulars…
- Mentre teniu la massa reposant, netegem els rossinyols amb molta cura amb un raspall o amb un drap humit amb aigua. Un cop els tinguem nets els saltajarem per la paella amb una mica d’oli.
- Agafem la base de la pizza, hi escampem la salsa de tomàquet, la mozzarella, l’orenga i el saltejat de rossinyols.
- Ho enfornem a 220º uns 12 minuts.
- Un cop traiem la pizza del forn hi escampem uns quants encenalls de pernil ibèric i ja la podem servir.