Pizza de rossinyols i pernil ibèric - Pa amb vi i sucre
15825
post-template-default,single,single-post,postid-15825,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Pizza de rossinyols i pernil ibèric

Qui em coneix sap que a part de la cuina i la fotografia, tinc una altra passió, la d’anar a buscar bolets. Feia dies que estava a l’aguait per veure on podia trobar alguna cosa, i aprofitant uns dies que tenia de vacances vaig demanar consell al Marc d’ El Secret més ben guardat.

Vaig fer un parell de sortides; la primera vaig tornar amb el cistell buit i amb unes quantes picades de mosquit, i la segona uns dies més tard i al mateix lloc vaig tornar amb un cul de cistell, més que suficient per preparar aquesta recepta.

Pizza rossinyols i pernil destacada

Ingredients

300 g de farina integral

10 g de llevat

2 cullerades d’oli

1 pessic de sal

180 ml d’aigua

Rossinyols

Mozzarela

Orenga

Salsa de tomàquet

Encenalls de pernil ibèric

 

Elaboració

  1. Començarem preparant la massa de la pizza. Si us voleu estalviar feina, també la podeu comprar-la feta. Jo l’he fet de farina integral; en un bol he barrejat la farina, l’oli, el pessic de sal i l’aigua (reserveu-ne una mica). Un cop ho he tingut una mica amassat i he afegit el llevat esmicolat amb una mica d’aigua per ajudar a dissoldre’l. Aquí heu de continuar amassant fins que us quedi un massa fina i el.làstica. Un cop teniu la massa, la poseu en un bol tapada amb paper film a la nevera durant 1 hora. (Jo l’he tingut tota la nit)
  2. Un cop passat el temps de repòs traiem la massa de la nevera i la dividim en porcions; jo per aquesta quantitat n’he fet tres parts. En formeu unes boles i les deixeu reposar 10 minuts més. Seguidament, amb un corró les estireu donant la forma que volgueu, rodones, ovalades, rectangulars…
  3. Mentre teniu la massa reposant, netegem els rossinyols amb molta cura amb un raspall o amb un drap humit amb aigua. Un cop els tinguem nets els saltajarem per la paella amb una mica d’oli.
  4. Agafem la base de la pizza, hi escampem la salsa de tomàquet, la mozzarella, l’orenga i el saltejat de rossinyols.
  5. Ho enfornem a 220º uns 12 minuts.
  6. Un cop traiem la pizza del forn hi escampem uns quants encenalls de pernil ibèric i ja la podem servir.

Publicar un comentari