Pizza de mozzarella i tomàquet - Pa amb vi i sucre
Una base de pizza és un dels bàsics que no falta mai al congelador de casa. Quan faig massa de pizza me’n surten quatre bases, de les quals en congelo tres després de coure-les 5 o 7 minuts. Aleshores, el dia que tinc ganes de pizza, només he d’escalfar el forn, treure-la del congelador, posar el topping que em vingui de gust i acabar de coure-la. Per mi és un bon recurs quan no tinc massa ganes de cuinar, o si a últim moment ve alguna amiga a sopar. A vegades no cal posar massa toppings; una bona salsa de tomàquet natural, mozzarella de búfala i alfàbrega fresca i tindrem una pizza boníssima Tot i que he fet servir una base de les que tenia congel.lades, us deixo la recepta de com preparar la massa.
pizza, mozzarella, tomàquet, alfàbrega
17457
post-template-default,single,single-post,postid-17457,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Pizza de mozzarella i tomàquet

Una base de pizza és un dels bàsics que no falta mai al congelador de casa. Quan faig massa de pizza me’n surten quatre bases, de les quals en congelo tres després de coure-les 5 o 7 minuts.

Aleshores, el dia que tinc ganes de pizza, només he d’escalfar el forn, treure-la del congelador, posar el topping que em vingui de gust i acabar de coure-la. Per mi és un bon recurs quan no tinc massa ganes de cuinar, o si a últim moment ve alguna amiga a sopar.

A vegades no cal posar massa toppings; una bona salsa de tomàquet natural, mozzarella de búfala i alfàbrega fresca i tindrem una pizza boníssima

Tot i que he fet servir una base de les que tenia congelades, us deixo la recepta de com preparar la massa.

 

 

Ingredients

Per la massa (4 bases de 225 grs)

½ Kg de farina de força

4 g de llevat fresc

15 g de sal

370 ml d’aigua

35 ml d’oli d’oliva

 

Pel topping

Salsa de tomàquet natural

Formatge mozzarella de búfala

Alfàbrega fresca

Oli picant

 

 

Elaboració

  1. Començarem fent la massa de la pizza el dia abans. Al bol de la Kitchen Aid posarem la farina, 300 ml d’aigua i el llevat, i ho amassarem a velocitat lenta uns 10’ fins aconseguir una massa llisa i elàstica. Afegirem la resta d’aigua, l’oli i la sal. Ho continuarem amassant 10’ més fins que la massa sigui llisa, elàstica i tova.
  2. Posarem la massa en un bol untat amb una mica d’oli, la taparem amb un drap i la deixarem reposar 15’.
  3. Abocarem la massa sobre una superficie enfarinada i la dividirem en 4 porcions de 225 g cadascuna. Les enfarinarem, hi donarem forma de bola, i les posarem en una safata untada també amb una mica d’oli deixant separació entre elles. Ho taparem amb paper film i ho posarem a la nevera durant 12 hores.
  4. Traurem la safata de la nevera I la deixarem 30’ a temperatura ambient.
  5. Escalfarem el forn a màxima temperatura i col.locarem la safata del forn al nivel baix.
  6. Sobre una superficie enfarinada, posarem una bola de massa i pressionant a partir del centre l’anirem aplanant fins aconseguir un cercle d’uns 30 cm de diàmetre.
  7. locarem la massa sobre una pala o safata al revés, i posarem la base de la pizza sobre la safata que tenim calenta al forn.
  8. Courem la base durant 5’ o 7’ fins que agafi una mica de color.
  9. Traurem la base del forn, hi posarem salsa de tomàquet natural, la mozzarella de búfala desmenussada, unes fulles d’alfàbrega fresca i la tornarem a introduir al forn durant uns 10’ més, fins que estigui cuita.
  10. Si us agrada, un cop cuita hi podeu posar una mica d’oli picant.

Nota: Com que han sortit 4 bases de pizza i només n’he feta servir una, les 3 restants, les he precuit durant 5’ o 7’, i un cop fredes les he embolicat amb paper film i les he congelat. D’aquesta manera, el dia que tingui ganes de pizza, ja tindré una part important de la feina feta, i només caldrà posar el topping que més em vingui de gust!

 

Etiquetes:

Publicar un comentari