Pizza primaveral - Pa amb vi i sucre
Una de les coses que no falta mai al congelador de casa és una base de pizza casolana. Ara feia uns dies que m’havia quedat sense; i aquest cap de setmana he aprofitat per tornar-ne a fer. La massa de pizza no és gens complicada de fer, i no té color amb les que podeu comprar a qualsevol gran superficie. Amb les mides que us poso en surten 4 pizzes; les que no vull fer servir, les enforno durant uns 5 minuts i després les congelo. Així sempre tinc algun recurs per si em surt un sopar d’imprevist a casa. Aquesta vegada, com a topping hi he posat uns pèsols de l’hort i uns espàrrecs, dos productes de temporada per una pizza molt primaveral!
pizza, pèsols
17743
post-template-default,single,single-post,postid-17743,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Pizza primaveral

Una de les coses que no falta mai al congelador de casa és una base de pizza casolana. Ara feia uns dies que m’havia quedat sense; i aquest cap de setmana he aprofitat per tornar-ne a fer. La massa de pizza no és gens complicada de fer, i no té color amb les que podeu comprar a qualsevol gran superficie. Amb les mides que us poso en surten 4 pizzes; les que no vull fer servir, les enforno durant uns 5 minuts i després les congelo. Així sempre tinc algun recurs per si em surt un sopar d’imprevist a casa.

Aquesta vegada, com a topping hi he posat uns pèsols de l’hort i uns espàrrecs, dos productes de temporada per una pizza molt primaveral!

Ingredients

Per la massa (4 bases de 225 grs)

½ Kg de farina de força

4 g de llevat fresc

15 g de sal

370 ml d’aigua

35 ml d’oli d’oliva

Pel topping

Formatge mozzarella de búfala

Formatge de cabra

Pèsols

Espàrrecs

Nous

Alfàbrega

 

Elaboració

  1. Comencem fent la massa de la pizza el dia abans. Al bol de la Kitchen Aid posem la farina, 300 ml d’aigua i el llevat, i ho amassem a velocitat lenta uns 10’ fins aconseguir una massa llisa i elàstica. Afegim la resta d’aigua, l’oli i la sal. Ho continuem amassant 10’ més fins que la massa sigui llisa, elàstica i tova.
  2. Posem la massa en un bol untat amb una mica d’oli, la tapem amb un drap i la deixem reposar 15’.
  3. Aboquem la massa sobre una superficie enfarinada i la dividim en 4 porcions de 225 g cadascuna. Les enfarinem, hi donem forma de bola, i les posem en una safata untada també amb una mica d’oli deixant separació entre elles. Ho tapem amb paper film i ho posem a la nevera durant 12 hores.
  4. Treiem la safata de la nevera I la deixem 30’ a temperatura ambient.
  5. Mentre bullim els pèsols i escaldem les puntes dels espàrrecs, i els reservem.
  6. Escalfem el forn a màxima temperatura i col.loquem la safata del forn al nivell més baix.
  7. Sobre una superficie enfarinada, posem una bola de massa i pressionant a partir del centre l’anirem aplanant fins aconseguir un cercle d’uns 30 cm de diàmetre.
  8. loquem la massa sobre una pala o safata al revés, i posem la base de la pizza sobre la safata que tenim calenta al forn.
  9. Enfornem la base durant 5’ o 7’ fins que agafi una mica de color.
  10. Treiem la base del forn, hi posem la mozzarella de búfala desmenussada i una mica d’alfàbrega i la tornem a introduir al forn durant 2 o 3 minuts, fins que es comenci a fondre la mozzarella.
  11. La treiem del forn, hi posem el formatge de cabra, les nous picades, els espàrrecs i un grapat de pèsols
  12. Si us agrada, un cop cuita hi podeu posar una mica d’oli picant.

 

Etiquetes:

Publicar un comentari