Pizza primaveral
Una de les coses que no falta mai al congelador de casa és una base de pizza casolana. Ara feia uns dies que m’havia quedat sense; i aquest cap de setmana he aprofitat per tornar-ne a fer. La massa de pizza no és gens complicada de fer, i no té color amb les que podeu comprar a qualsevol gran superficie. Amb les mides que us poso en surten 4 pizzes; les que no vull fer servir, les enforno durant uns 5 minuts i després les congelo. Així sempre tinc algun recurs per si em surt un sopar d’imprevist a casa.
Aquesta vegada, com a topping hi he posat uns pèsols de l’hort i uns espàrrecs, dos productes de temporada per una pizza molt primaveral!
Ingredients
Per la massa (4 bases de 225 grs)
½ Kg de farina de força
4 g de llevat fresc
15 g de sal
370 ml d’aigua
35 ml d’oli d’oliva
Pel topping
Formatge mozzarella de búfala
Formatge de cabra
Pèsols
Espàrrecs
Nous
Alfàbrega
Elaboració
- Comencem fent la massa de la pizza el dia abans. Al bol de la Kitchen Aid posem la farina, 300 ml d’aigua i el llevat, i ho amassem a velocitat lenta uns 10’ fins aconseguir una massa llisa i elàstica. Afegim la resta d’aigua, l’oli i la sal. Ho continuem amassant 10’ més fins que la massa sigui llisa, elàstica i tova.
- Posem la massa en un bol untat amb una mica d’oli, la tapem amb un drap i la deixem reposar 15’.
- Aboquem la massa sobre una superficie enfarinada i la dividim en 4 porcions de 225 g cadascuna. Les enfarinem, hi donem forma de bola, i les posem en una safata untada també amb una mica d’oli deixant separació entre elles. Ho tapem amb paper film i ho posem a la nevera durant 12 hores.
- Treiem la safata de la nevera I la deixem 30’ a temperatura ambient.
- Mentre bullim els pèsols i escaldem les puntes dels espàrrecs, i els reservem.
- Escalfem el forn a màxima temperatura i col.loquem la safata del forn al nivell més baix.
- Sobre una superficie enfarinada, posem una bola de massa i pressionant a partir del centre l’anirem aplanant fins aconseguir un cercle d’uns 30 cm de diàmetre.
- loquem la massa sobre una pala o safata al revés, i posem la base de la pizza sobre la safata que tenim calenta al forn.
- Enfornem la base durant 5’ o 7’ fins que agafi una mica de color.
- Treiem la base del forn, hi posem la mozzarella de búfala desmenussada i una mica d’alfàbrega i la tornem a introduir al forn durant 2 o 3 minuts, fins que es comenci a fondre la mozzarella.
- La treiem del forn, hi posem el formatge de cabra, les nous picades, els espàrrecs i un grapat de pèsols
- Si us agrada, un cop cuita hi podeu posar una mica d’oli picant.