Plum cake de fruits secs
Feia dies que em ballava pel cap fer un plum cake. Un pastís ideal per esmorzar o berenar, generalment fet amb fruita confitada.
Però, com que m’agrada probar coses noves, enlloc de fruita confitada, l’he fet amb fruits secs que tenia per casa, i també hi he afegit una mica de licor d’ametlles per potenciar més encara els sabors dels fruits secs.
Així doncs, aquí teniu una altra versió del plum cake!
Ingredients per a 6 persones
200 g de mantega
200 g de sucre llustre
4 ous
290 g de farina
300 g de fruits seca (nous, avellanes, festucs, figues, panses…)
50 g de nabius vermells secs
Amaretto
Ratlladura de pell de llimona
Sal
Elaboració
- Es preescalfa el forn a 180º
- Posem els nabius en un bol amb una mica d’amaretto i ho reservem.
- Per començar barregem la mantega a punt de pomada amb el sucre. Un cop tinguem una massa homogènia hi anem tirant els ous batuts de mica en mica, i ho anem remenant constantment.
- Quan tinguem la massa lligada hi afegim 240 g de farina tamisada i ho continuaem remenant fins que tinguem una massa fina. Hi afegim la ratlladura de pell de llimona i un polsim de sal.
- En un altre bol posem els fruits secs i els nabius que haurem escorregut amb 50 g de farina. El fet d’enfarinar la fruita, farà que aquesta no baixi i que la fruita quedi repartida dins el plum cake.
- A la massa principal hi afegim l’amaretto amb el qual hem remullat els nabius i els fruits secs. Ho barregem amb molta cura.
- Untem un motlle de plum cake amb una mica de mantega fosa, l’omplim amb la massa i l’enfornem a 160º entre 45 minuts i 1 hora, depenent del forn i de la mida del motlle.
- Un cop tret del forn, el deixem refredar, el desemmotllem i amb un col.lador hi escampem una mica de sucre llustre.