Plum cake de fruits secs - Pa amb vi i sucre
Feia dies que em ballava pel cap fer un plum cake. Un pastís ideal per esmorzar o berenar, generalment fet amb fruita confitada. Però, com que m’agrada probar coses noves, enlloc de fruita confitada, l’he fet amb fruits secs que tenia per casa, i també hi he afegit una mica de licor d’ametlles per potenciar més encara els sabors dels fruits secs. Així doncs, aquí teniu una altra versió del plum cake!
15851
post-template-default,single,single-post,postid-15851,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Plum cake de fruits secs

Feia dies que em ballava pel cap fer un plum cake. Un pastís ideal per esmorzar o berenar, generalment fet amb fruita confitada.

Però, com que m’agrada probar coses noves, enlloc de fruita confitada, l’he fet amb fruits secs que tenia per casa, i també hi he afegit una mica de licor d’ametlles per potenciar més encara els sabors dels fruits secs.

Així doncs, aquí teniu una altra versió del plum cake!

Plum cake destacada

 

Ingredients per a 6 persones

200 g de mantega

200 g de sucre llustre

4 ous

290 g de farina

300 g de fruits seca (nous, avellanes, festucs, figues, panses…)

50 g de nabius vermells secs

Amaretto

Ratlladura de pell de llimona

Sal

Elaboració

  1. Es preescalfa el forn a 180º
  2. Posem els nabius en un bol amb una mica d’amaretto i ho reservem.
  3. Per començar barregem la mantega a punt de pomada amb el sucre. Un cop tinguem una massa homogènia hi anem tirant els ous batuts de mica en mica, i ho anem remenant constantment.
  4. Quan tinguem la massa lligada hi afegim 240 g de farina tamisada i ho continuaem remenant fins que tinguem una massa fina. Hi afegim la ratlladura de pell de llimona i un polsim de sal.
  5. En un altre bol posem els fruits secs i els nabius que haurem escorregut amb 50 g de farina. El fet d’enfarinar la fruita, farà que aquesta no baixi i que la fruita quedi repartida dins el plum cake.
  6. A la massa principal hi afegim l’amaretto amb el qual hem remullat els nabius i els fruits secs. Ho barregem amb molta cura.
  7. Untem un motlle de plum cake amb una mica de mantega fosa, l’omplim amb la massa i l’enfornem a 160º entre 45 minuts i 1 hora, depenent del forn i de la mida del motlle.
  8. Un cop tret del forn, el deixem refredar, el desemmotllem i amb un col.lador hi escampem una mica de sucre llustre.
Etiquetes:

Publicar un comentari