Pollastre amb escamarlans
Avui em ve de gust presentar-vos un clàssic de la cuina catalana, en concret un plat típic de l’Empordà: el pollastre amb escamarlans.
És d’aquells plats que requereixen temps de preparació, que necessiten una cocció lenta i un temps de repòs abans de menjar-se’l.
Ingredients per a 4 persones
1 pollastre tallat a 1/8
8 escamarlans
2 cebes
2 pastanagues
4 tomàquets
Brandy
Brou de pollastre
2 alls
4 branques de julivert
3 carquinyolis
30 avellanes
30 grs. De xocolata ratllada (xocolata a la pedra)
Elaboració
- En una cassola saltajarem els escamarlans i els reservem. Seguidament a la mateixa cassola enrossim el pollastre salpebrat i una mica enfarinat. Quan sigui ros, hi tirem una copa de brandy i el flamagem. Per flamejar hem de parar la campana! Deixem reduir una mica el licor i retirem el pollastre.
- A la mateixa cassola farem el sofregit amb les dues cebes tallades a la juliana i les dues pastanagues tallades a rodanxes. A mitja cocció afegirem el tomàquet pelat i sense llavors, tallat a daus ( per preparar els tomàquets s’ha de fer un tall en forma de creu al cul del tomàquet i posar-los en un cassó amb aigua al foc; escaldar-los, retirar-los, posar-los en aigua freda , pelar-los i treure les llavors). Deixar confitar el sofregit. Quan estigui ben confitat, treure’l de la cassola i triturar-lo.
- Tornarem a posar el pollastre a la cassola i tirarem el sofregit per sobre; cobrirem amb brou i ho deixarem coure tapat durant 1 hora o 1 hora i ½.
- Mentres, farem una picada amb 2 grans d’all, 4 branques de julivert, 2 carquinyolis i 30 avellanes.
- Uns 10 minuts abans d’acabar la cocció afegirem la picada i també abocarem la xocolata ratllada. Ho repartirem bé per tota la cassola. Incorporarem els escamarlans i apagarem el foc.
- Millor preparar-ho d’un dia per l’altre.