Pollastre amb escamarlans - Pa amb vi i sucre
Avui em ve de gust presentar-vos un clàssic de la cuina catalana, en concret un plat típic de l’Empordà: el pollastre amb escamarlans. És d’aquells plats que requereixen temps de preparació, que necessiten una cocció lenta i un temps de repòs abans de menjar-se’l.
15889
post-template-default,single,single-post,postid-15889,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Pollastre amb escamarlans

Avui em ve de gust presentar-vos un clàssic de la cuina catalana, en concret un plat típic de l’Empordà: el pollastre amb escamarlans.

És d’aquells plats que requereixen temps de preparació, que necessiten una cocció lenta i un temps de repòs abans de menjar-se’l.

Pollastre amb escamarlans destacada

Ingredients per a 4 persones

1 pollastre tallat a 1/8

8 escamarlans

2 cebes

2 pastanagues

4 tomàquets

Brandy

Brou de pollastre

2 alls

4 branques de julivert

3 carquinyolis

30 avellanes

30 grs. De xocolata ratllada (xocolata a la pedra)

 

Elaboració

 

  1. En una cassola saltajarem els escamarlans i els reservem. Seguidament a la mateixa cassola enrossim el pollastre salpebrat i una mica enfarinat. Quan sigui ros, hi tirem una copa de brandy i el flamagem. Per flamejar hem de parar la campana! Deixem reduir una mica el licor i retirem el pollastre.
  2. A la mateixa cassola farem el sofregit amb les dues cebes tallades a la juliana i les dues pastanagues tallades a rodanxes. A mitja cocció afegirem el tomàquet pelat i sense llavors, tallat a daus ( per preparar els tomàquets s’ha de fer un tall en forma de creu al cul del tomàquet i posar-los en un cassó amb aigua al foc; escaldar-los, retirar-los, posar-los en aigua freda , pelar-los i treure les llavors). Deixar confitar el sofregit. Quan estigui ben confitat, treure’l de la cassola i triturar-lo.
  3. Tornarem a posar el pollastre a la cassola i tirarem el sofregit per sobre; cobrirem amb brou i ho deixarem coure tapat durant 1 hora o 1 hora i ½.
  4. Mentres, farem una picada amb 2 grans d’all, 4 branques de julivert, 2 carquinyolis i 30 avellanes.
  5. Uns 10 minuts abans d’acabar la cocció afegirem la picada i també abocarem la xocolata ratllada. Ho repartirem bé per tota la cassola. Incorporarem els escamarlans i apagarem el foc.
  6. Millor preparar-ho d’un dia per l’altre.
Etiquetes:

Publicar un comentari