Pollastre rostit amb prunes i pinyons - Pa amb vi i sucre
Com ja us vaig comentar al meu últim post, a casa és tradició el dia de Nadal menjar escudella i carn d’olla de primer, i de segon, pollastre rostit amb prunes, orellanes i pinyons. Avui m’he llevat ben d’hora i he avançat feina, a part que reposat d’un dia per l’altre és molt més bo. Aquí us en deixo la recepta! Que tingueu un Bon Nadal!
15618
post-template-default,single,single-post,postid-15618,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Pollastre rostit amb prunes i pinyons

Com ja us vaig comentar al meu últim post, a casa és tradició el dia de Nadal menjar escudella i carn d’olla de primer, i de segon, pollastre rostit amb prunes, orellanes i pinyons.

Avui m’he llevat ben d’hora i he avançat feina, a part que reposat d’un dia per l’altre és molt més bo.

Aquí us en deixo la recepta!

Que tingueu un Bon Nadal!

 

 

Ingredients per 4 persones

1 pollastre tallat a vuitens

2 cebes trinxades

1 cabeça d’alls

Oli

100 g de llard

1 copa de brandy o vi ranci

200 g de prunes amb pinyol (o 100 de prunes i 100 d’orellanes d’albercoc)

1 grapat de pinyons

1 branca de canyella

2 fulles de llorer

Sal

Pebre negre

Aigua

Elaboració

  1. Comencem netejant el pollastre de sang i plomes. Salpebrem.
  2. En una cassola posem un raig d’oli i el llard. Deixem que el llard es desfaci una mica.
  3. Incorporem el pollastre i el daurem a poc a poc, ha de quedar amb coloret.
  4. Quan tinguem el pollastre enrossit el retirem de la cassola.
  5. Traiem l’excés d’oli de la cassola i en deixem just per fer el sofregit.
  6. Les cebes les tallem a trossos grans i les posem a la cassola amb la cabeça d’alls sencera, les fulles de llorer i la branca de canyella.
  7. Ho sofregim a foc lent uns 5 minuts fins que agafi una mica de color.
  8. Incorporem de nou el pollastre i ho remenem tot junt.
  9. Afegim la copa de brandy o vi ranci i deixem coure uns 10 o 15 minuts a foc mitjà. De tant en tant ho anem remenant.
  10. Passats aquests 10 o 15 minuts hi afegim aigua calenta; ha de cobrir pràcticament el pollastre. Hi posarem una mica de sal.
  11. Ho taparem i ho deixarem coure a foc lent aprox. 1 hora. Ho anem vigilant que no ens quedem sense aigua
  12. 20 minuts abans d’acabar la cocció, afegirem les prunes, les orellanes d’albercorc i els pinyons.
2 Comentaris
  • Leonor
    Publicat el 22:16h, 07 novembre Respon

    Boníssim

    • Sònia Berengueras
      Publicat el 11:16h, 19 novembre Respon

      Un plat de sempre, senzill i bo!

      Gràcies per comentar!

      Sònia

Publicar un comentari