Pollastre rostit amb prunes i pinyons
Com ja us vaig comentar al meu últim post, a casa és tradició el dia de Nadal menjar escudella i carn d’olla de primer, i de segon, pollastre rostit amb prunes, orellanes i pinyons.
Avui m’he llevat ben d’hora i he avançat feina, a part que reposat d’un dia per l’altre és molt més bo.
Aquí us en deixo la recepta!
Que tingueu un Bon Nadal!
Ingredients per 4 persones
1 pollastre tallat a vuitens
2 cebes trinxades
1 cabeça d’alls
Oli
100 g de llard
1 copa de brandy o vi ranci
200 g de prunes amb pinyol (o 100 de prunes i 100 d’orellanes d’albercoc)
1 grapat de pinyons
1 branca de canyella
2 fulles de llorer
Sal
Pebre negre
Aigua
Elaboració
- Comencem netejant el pollastre de sang i plomes. Salpebrem.
- En una cassola posem un raig d’oli i el llard. Deixem que el llard es desfaci una mica.
- Incorporem el pollastre i el daurem a poc a poc, ha de quedar amb coloret.
- Quan tinguem el pollastre enrossit el retirem de la cassola.
- Traiem l’excés d’oli de la cassola i en deixem just per fer el sofregit.
- Les cebes les tallem a trossos grans i les posem a la cassola amb la cabeça d’alls sencera, les fulles de llorer i la branca de canyella.
- Ho sofregim a foc lent uns 5 minuts fins que agafi una mica de color.
- Incorporem de nou el pollastre i ho remenem tot junt.
- Afegim la copa de brandy o vi ranci i deixem coure uns 10 o 15 minuts a foc mitjà. De tant en tant ho anem remenant.
- Passats aquests 10 o 15 minuts hi afegim aigua calenta; ha de cobrir pràcticament el pollastre. Hi posarem una mica de sal.
- Ho taparem i ho deixarem coure a foc lent aprox. 1 hora. Ho anem vigilant que no ens quedem sense aigua
- 20 minuts abans d’acabar la cocció, afegirem les prunes, les orellanes d’albercorc i els pinyons.
Leonor
Publicat el 22:16h, 07 novembreBoníssim
Sònia Berengueras
Publicat el 11:16h, 19 novembreUn plat de sempre, senzill i bo!
Gràcies per comentar!
Sònia