Polvorons d’avellana
Un dels imprescindibles a casa per les festes de Nadal són entre d’altres els polvorons; la llàstima és que siguin tan calòrics, que sinó en menjaria tot l’any!
Aquests polvorons d’avellana són una varietat dels polvorons clàssics que es fan amb ametlla, i dels que vaig publicar la recepta ja fa uns anys.
Tot i que aquest any les festes no seran com sempre, no he pogut evitar fer-ne uns quants, i per si us animeu a fer-los us deixo la recepta uns petits consells bàsics que haureu de tenir en compte.
- Farina: l’haureu de torrar al forn.
- Llard: imprescindible per fer el polvorons, res de mantega, només llard.
- Repòs: 24 hores a la nevera.
Ingredients per uns 24 polvorons
350 g de farina de rebosteria
140 g de llard
140 g de sucre llustre
140 g d’avellana torrada i pelada
1 culleradeta de canyella en pols
1 pessic de sal
Per decorar:
Sèsam
Elaboració
- En una safata per anar al forn, i sobre paper de forn, escamparem la farina i la torrarem a 140º uns 10 o 15 minuts. Aneu-la vigilant i remenant de tant en tant, doncs cada forn és diferent i potser necessitareu més estona. Ha d’agafar una mica de color, però aneu en compte no es cremi. Després la deixarem refredar.
- Mentre la farina es refreda, passem les avellanes per la picadora.
- En un bol, posarem la farina i el sucre tamisats, l’avellana mòlta, la canyella, el pessic de sal i el llard. Amassarem durant 10 o 15 minuts. En farem una bola, l’embolicarem amb paper film i la guardarem a la nevera fins l’endemà.
- Traurem la massa de la nevera, l’estirarem amb un corró fins que tingui un gruix d’1cm o 1,5cm. Tallarem amb un talla pastes, i els anirem posant a la safata del forn.
- Els decorarem amb una mica de sèsam i els enfornarem a 190º durant 10 o 12 minuts.
- Els deixarem refredar sobre una reixeta sobre el mateix paper de forn.