Polvorons d'avellana - Pa amb vi i sucre
Un dels imprescindibles a casa per les festes de Nadal són entre d’altres els polvorons; la llàstima és que siguin tan calòrics, que sinó en menjaria tot l’any! Aquests polvorons d’avellana són una varietat dels polvorons clàssics que es fan amb ametlla, i dels que vaig publicar la recepta ja fa uns anys. Tot i que aquest any les festes no seran com sempre, no he pogut evitar fer-ne uns quants, i per si us animeu a fer-los us deixo la recepta uns petits consells bàsics que haureu de tenir en compte. Farina: l’haureu de torrar al forn. Llard: imprescindible per fer el polvorons, res de mantega, només llard. Repòs: 24 hores a la nevera.
polvorons, avellana
18062
post-template-default,single,single-post,postid-18062,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Polvorons d’avellana

Un dels imprescindibles a casa per les festes de Nadal són entre d’altres els polvorons; la llàstima és que siguin tan calòrics, que sinó en menjaria tot l’any!

Aquests polvorons d’avellana són una varietat dels polvorons clàssics que es fan amb ametlla, i dels que vaig publicar la recepta ja fa uns anys.

Tot i que aquest any les festes no seran com sempre, no he pogut evitar fer-ne uns quants, i per si us animeu a fer-los us deixo la recepta uns petits consells bàsics que haureu de tenir en compte.

  • Farina: l’haureu de torrar al forn.
  • Llard: imprescindible per fer el polvorons, res de mantega, només llard.
  • Repòs: 24 hores a la nevera.

 

Ingredients per uns 24 polvorons

350 g de farina de rebosteria

140 g de llard

140 g de sucre llustre

140 g d’avellana torrada i pelada

1 culleradeta de canyella en pols

1 pessic de sal

Per decorar:

Sèsam

Elaboració

  1. En una safata per anar al forn, i sobre paper de forn, escamparem la farina i la torrarem a 140º uns 10 o 15 minuts. Aneu-la vigilant i remenant de tant en tant, doncs cada forn és diferent i potser necessitareu més estona. Ha d’agafar una mica de color, però aneu en compte no es cremi. Després la deixarem refredar.
  2. Mentre la farina es refreda, passem les avellanes per la picadora.
  3. En un bol, posarem la farina i el sucre tamisats, l’avellana mòlta, la canyella, el pessic de sal i el llard. Amassarem durant 10 o 15 minuts. En farem una bola, l’embolicarem amb paper film i la guardarem a la nevera fins l’endemà.
  4. Traurem la massa de la nevera, l’estirarem amb un corró fins que tingui un gruix d’1cm o 1,5cm. Tallarem amb un talla pastes, i els anirem posant a la safata del forn.
  5. Els decorarem amb una mica de sèsam i els enfornarem a 190º durant 10 o 12 minuts.
  6. Els deixarem refredar sobre una reixeta sobre el mateix paper de forn.

 

 

Etiquetes:

Publicar un comentari