Polvorons - Pa amb vi i sucre
Els polvorons son un dels dolços que no poden faltar a casa per les festes de Nadal. Us he de dir que és la primera vegada que en faig, i si, son súper calòrics, però per una vegada… ja farem després bondat amb una crema de verdures! L’altra dia parlant amb la meva mare, recordàvem un polvorons que feien unes cosines del meu avi, que eren espectaculars; us parlo de fa molts anys i la llàstima és que no en teníem la recepta, pel que he hagut de tirar d’internet per trobar-ne alguna. Els polvorons no son gens difícils de fer, però heu de tenir en compte quatre cosetes bàsiques:
polvorons, nadal, mantecados
17232
post-template-default,single,single-post,postid-17232,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Polvorons

Els polvorons son un dels dolços que no poden faltar a casa per les festes de Nadal. Us he de dir que és la primera vegada que en faig, i si, son súper calòrics, però per una vegada… ja farem després bondat amb una crema de verdures!

L’altra dia parlant amb la meva mare, recordàvem un polvorons que feien unes cosines del meu avi, que eren espectaculars; us parlo de fa molts anys i la llàstima és que no en teníem la recepta, pel que he hagut de tirar d’internet per trobar-ne alguna.

Els polvorons no son gens difícils de fer, però heu de tenir en compte quatre cosetes bàsiques:

  • Farina: l’haureu de torrar al forn.
  • Ametlla: també l’haureu de torrar al forn i després picar-la.
  • Llard: imprescindible per fer el polvorons, res de mantega, només llard.
  • Repos: 24 hores a la nevera.

Comencem doncs, que se’ns gira feina!

Ingredients per uns 30 polvorons

350 g de farina de rebosteria

140 g de llard

140 g de sucre llustre

140 g d’ametlla marcona crua

1 culleradeta de canyella en pols

1 pessic de sal

Per decorar:

Sèsam

Sucre llustre

Elaboració

  1. En una safata per anar al forn, i sobre paper de forn, escamparem la farina i la torrarem a 140º uns 10 o 15 minuts. Aneu-la vigilant i remenant de tant en tant, doncs cada forn és diferent i potser necessitareu més estona. Ha d’agafar una mica de color, però aneu en compte no es cremi. Després la deixarem refredar.
  2. Mentre la farina es refreda, torrarem les ametlles crues al forn, només 8 o 10 minuts, fins que agafin una mica de color. Compte que si es cremen massa amarguen.
  3. Deixarem refredar les ametlles i les passem per la picadora.
  4. En un bol, posarem la farina i el sucre tamisats, l’ametlla torrada i mòlta, la canyella, el pessic de sal i el llard. Amassarem durant 10 o 15 minuts. En farem una bola, l’embolicarem amb paper film i la guardarem a la nevera fins l’endemà.
  5. Traurem la massa de la nevera, l’estirarem amb un corró fins que tingui un gruix d’1cm o 1,5cm. Tallarem amb un talla pastes, i els anirem posant a la safata del forn.
  6. Els enfornarem a 190º durant uns 10 o 12 minuts.
  7. Si voleu hi podeu posar unes llavors de sèsam per decorar abans d’enfornar. Si només hi voleu posar sucre llustre, ha de ser un cop enfornats i freds.

 

Etiquetes:
2 Comentaris
  • Inhala
    Publicat el 22:20h, 18 desembre Respon

    Impressionant post!!!! Adorem els polvorons, adorem les teves fotos i recepta!

    • Sònia Berengueras
      Publicat el 22:30h, 18 desembre Respon

      Moltíssimes gràcies!!! Ara estava mirant la vostra web, ja sé on sou! Vaig sovint a Granollers i he entrat a la vostra botiga!

Publicar un comentari