Quinoa amb verdures i camagrocs
Continuant amb la febre boletaire que hi ha ara mateix pel nostre territori, avui us porto una recepta amb camagrocs trobats ahir mateix a pocs km de casa, i fins aquí puc llegir!
M’he decidit per un plat amb quinoa, verdures i camagrocs; com veieu, un plat saníssim i a més, ideal per carmanyoles! O sigui que ja us podeu imaginar què portaré demà per dinar a la feina.
Ingredients per a 4 persones
320 g de quinoa
Aigua
Camagrocs frescos
1 Carbassó
Espàrrecs
Salsa de soja
Elaboració
- Començarem rentant amb aigua la quinoa per tal d’el.liminar la saponina. La saponina és una substància que cobreix els grans de quinoa i que s’ha d’el.liminar abans de coure-la. Un cop la tinguem ben esbandida, la colarem.
- En una cassola o recipient adecuat posarem l’aigua a bullir, heu de comptar 3 mides d’aigua per 1 de quinoa. Un cop l’aigua bulli, hi posarem la quinoa, taparem la cassola i la deixarem coure a foc lent uns 15 minuts aproximadament. Sabreu que està cuita perquè els grans s’obren i es veu un filet blanc. Reservem
- En una paella saltejarem amb molt poc oli els camagrocs, els anirem afegint de mica en mica a la paella per evitar que deixin anar massa aigua. Els reservarem.
- A la mateixa paella saltejarem els espàrrecs tallats a dauets durant 2 o 3 minuts, hi afegirem el carbassó també tallat a dauets i ho continuarem saltejant, quan estiguin pràcticament al punt hi tornarem a incorporar els camagrocs i seguidament la quinoa. Ho barrejarem i per acabar hi afegirem un cullerada de salsa de soja.