Rap amb poma i ceba al cava
Heu de preparar un sopar per celebrar Sant Jordi o bé teniu convidats el cap de setmana i no sabeu què fer?
Què us sembla aquest rap amb poma i ceba al cava?
Ingredients per a 4 persones
4 lloms de rap de 150 g
2 cebes
2 pomes
Julivert
50 g de pinyons
200 ml Oli d’oliva
Mantega
50 ml Vinagre balsàmic
200 ml de cava
Elaboració
- Començarem torrant els pinyons al forn durant 3 o 4 minuts a 160º
- Un cop els tinguem torrats els deixarem macerar en un bol amb l’oli d’oliva i el vinagre balsàmic.
- En un cassó amb una mica d’oli i mantega sofregirem la ceba tallada a la juliana a foc molt lent fins que estigui daurada; hi abocarem una mica de cava i ho deixarem coure fins que quedi ben confitada.
- En un altra cassó amb una mica de mantega hi posarem les pomes pelades i tallades a dauets, les deixarem coure 5 minuts i també hi abocarem una mica de cava. Ho deixarem coure a foc suau fins que estigui confitada.
- En una paella amb una mica d’oli saltarem el rap. Quan el tinguem daurat, el posarem en una safata per anar al forn i l’amanirem amb la barreja de pinyons, oli i vinagre que teníem reservada. Ho courem uns 5 minuts a 160 º
- Per emplatar, posarem una mica de ceba confitada al fons del plat, a sobre el rap amb els pinyons, els dauets de poma i una mica de julivert picat.
maria rosa
Publicat el 19:27h, 23 novembreque te que esta de mor
Sònia Berengueras
Publicat el 07:26h, 25 novembreSi, és molt bo, i a més trobo que és un plat que fa festa.
Si el fas, ja em diràs com t’ha anat!
Una abraçada,
Sònia