Risotto de ceps i gambes - Pa amb vi i sucre
M’encanta l’arròs de moltíssimes maneres, i per aquest motiu, fa un parell d’anys, amb un xec regal de l’Aula gastronòmica que em van fer les amigues, vaig fer un curs d’arrossos. Un dels meus preferits va ser el risotto de bolets i gambes. De vici!!
15873
post-template-default,single,single-post,postid-15873,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Risotto de ceps i gambes

M’encanta l’arròs de moltíssimes maneres, i per aquest motiu, fa un parell d’anys, amb un xec regal de l’Aula gastronòmica que em van fer les amigues, vaig fer un curs d’arrossos. Un dels meus preferits va ser el risotto de bolets i gambes. De vici!!

Risotto de ceps i gambes destacada

Ingredients per a 4 persones

320 g d’arròs Arborio

1 l de fumet de peix

1 ceba de figueres

Ceps secs

8 gambes

1 copa de vi d’oporto

Formatge parmesà

Oli

Sal

 

Elaboració

  1. Per començar hidratarem els ceps.
  2. Pelarem les gambes i en separarem les cues dels caps.
  3. En una paella, saltejarem els caps de les gambes i els aixafarem perquè deixin anar tot el sabor, hi afegirem una mica d’aigua i ho deixarem reduir. Reservem.
  4. Per altra banda, en una paella o cassola confitarem la ceba tallada petita.
  5. Un cop tinguem la ceba confitada hi afegirem els ceps i ho deixarem coure tot junt uns minuts. Ho salem.
  6. Seguidament afegirem l’arròs i ho remenarem un parell de minuts.
  7. Incorporarem el vi i deixarem que s’evapori sense deixar de remenar l’arròs.
  8. Un cop el vi s’hagi evaporat, afegirem una mica de fumet de peix i seguirem remenant sense parar fins que l’arròs s’hagi begut tot el suc. Continuarem afegint el fumet en 2 o 3 vegades, sempre sense deixar de remenar fins que l’arròs estigui al punt. És molt important no deixar de remenar per tal que l’arròs deixi anar el midó i quedi cremós. Trigarem uns 18 o 20 minuts
  9. A l’últim moment, en un paella amb una mica d’oli satejarem les cues de les gambes.
  10. Incorporarem el formatge parmesà a l’arròs, ho barrejarem bé i ho servirem amb unes gambes saltejades i amb una mica de la reducció que hem fet amb els caps de les gambes.
Etiquetes:

Publicar un comentari