Secret ibèric amb salsa de cireres
És temporada de cireres, una de les fruites més dolces i saboroses que ens diuen que l’estiu ja és aquí!
Boníssimes a qualsevol moment del dia, ja sigui a mig matí, per postres després de dinar o per berenar.
A Caldes de Montbui, del 10 de juny i fins al 10 de juliol tenim les Jornades Gastronòmiques de les cireres.
Com a aportació, aquí us deixo una recepta de secret amb una salsa de cireres. Facilíssim, ràpid i boníssim! Ja ho diuen que menys és més…
Ingredients per a 4 persones
2 secrets ibèrics
500 g de cireres
1 got de pedro Ximenez
Sal
Pebre
Mantega
Elaboració
- Per començar netejarem les cireres i les desossarem.
- Les posarem en una cassola amb el Pedro Ximenez i ho deixarem coure fins que redueixi, aproximadament uns 15 minuts. Ho triturarem i ho passarem per colador xinès.
- Tornarem a abocar la salsa a la cassola, ho rectificarem de sal i hi afegirem una nou de mantega per tal de donar brillantor a la salsa. Reservarem.
- Tallarem els secrets a la mida que volguem, els salpebrerem i els passarem per la planxa sense oli. Amb el propi greix del secret ja n’hi haurà prou.
- Servirem el secret acompanyat de la salsa de calenta i d’un parell de cireres.