Sipiones i carxofes amb ou escumat
Fixeu-vos quin platillo he preparat amb unes sipiones que he comprat aquest matí a la peixateria i amb unes carxofes que tenia a la nevera. Ja és ben cert, que a vegades amb pocs ingredients, en surten els plats més deliciosos.
Ingredients per a 4 persones
- 800 g de sipiones
- 6 carxofes
- 4 ous
- 3 alls tendres
- Julivert
- Oli
- Pebre negre
- Sal maldon
Elaboració
- Començarem netejant les carxofes, deixant únicament el cor. Per evitar que s’oxidin les tallarem a quarts i les posarem en un bol amb aigua i amb unes branques de julivert.
- Netejarem les sipiones i les deixarem en una escorredora.
- En una paella escalfarem una mica d’oli i començarem per saltejar les carxofes. Hi posarem una mica de pebre negre. Un cop tinguem les carxofes fetes les reservarem.
- Seguidament, a la mateixa paella hi saltejarem els alls tendres tallats petits un parell de minuts només. Després hi afegirem les sipiones i saltejarem un parell de minuts més. A últim moment hi afegirem les carxofes i hi donarem un parell de voltes. Reservem.
- Per fer els ous escumats, agafarem paper film i en farem un quadrat, hi posarem un rajolí d’oli i hi trencarem l’ou. Agafarem les 4 puntes, ho tancarem fent un farcellet i el posarem en un cassó amb aigua bullint uns 5 minuts.
- A l’hora de servir el plat, col.locarem el saltejat de sipiones i carxofes, hi posarem una mica de julivert picat, una mica de sal maldon i l’ou escumat a sobre.