Sorbet de llimona - Pa amb vi i sucre
Ja sabem que el sorbet de llimona és tot un clàssic; però els clàssics no passen mai de moda, i a més agraden a tothom. I tot i que en qüestió de gelats si que sóc de provar gustos nous, al final sempre acabo tornant als meus preferits, que son el de llimona i el de turró o avellana. Molts pensareu que fer gelats a casa és massa complicat; i és veritat que ara els faig amb la geladora, però quan no la tenia també en feia; i poder menjar un gelat o sorbet casolà no té res a veure amb els que podeu comprar al supermercat; ja que per començar sabreu el que porten. Els sorbets de fruita a més son molt més refrescants i lleugers que un gelat, ja que es fan amb aigua enlloc de nata; d’aquí a que moltes vegades, després d’un dinar o sopar, a l’hora de triar les postres diem allò de “un sorbet per fer baixar” Dit això, preneu bona nota de la recepta i animeu-vos a fer aquest sorbet!
sorbet, llimona
17805
post-template-default,single,single-post,postid-17805,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Sorbet de llimona

Ja sabem que el sorbet de llimona és tot un clàssic; però els clàssics no passen mai de moda, i a més agraden a tothom.

I tot i que en qüestió de gelats si que sóc de provar gustos nous, al final sempre acabo tornant als meus preferits, que son el de llimona i el de turró o avellana.

Molts pensareu que fer gelats a casa és massa complicat; i és veritat que ara els faig amb la geladora, però quan no la tenia també en feia; i poder menjar un gelat o sorbet casolà no té res a veure amb els que podeu comprar al supermercat; ja que per començar sabreu el que porten.

Els sorbets de fruita a més son molt més refrescants i lleugers que un gelat, ja que es fan amb aigua enlloc de nata; d’aquí a que moltes vegades, després d’un dinar o sopar, a l’hora de triar les postres diem allò de “un sorbet per fer baixar”

Dit això, preneu bona nota de la recepta i animeu-vos a fer aquest sorbet!

Ingredients

475 ml de suc de llimona natural

300 ml de xarop

Ratlladura de pell de llimona

Per el xarop

475 ml d’aigua

400 g de sucre

Fulles de menta fresca

Elaboració

  1. Començarem barrejant l’aigua i el sucre en una cassola i deixarem que bulli uns 10 minuts.
  2. Retirarem del foc i deixarem refredar el xarop del tot abans de guardar-lo a la nevera. Si us agrada podeu deixar-lo infusionar amb unes fulles de menta.
  3. Escorrerem llimones fins a obtenir 475 ml de suc.
  4. Guardarem el suc de llimona i el xarop en recipients hermètics a la nevera un mínim de 8 hores.
  5. Passat aquest temps treurem les fulles de menta del xarop i el barrejarem amb el suc de llimona.
  6. Posarem la geladora a la Kitchen Aid, sel.leccionarem la velocitat 1 i abocarem el suc de llimona i el xarop.
  7. Ho deixarem mantecar uns 20 minuts o fins que tingui la textura adecuada. Amb uns 12 minuts tindríeu una textura de granitzat.
  8. Guardeu el sorbet en un recipient hermètic al congelador i deixeu-li un mínim de dues hores abans de servir-lo.
  9. Hi podeu posar una mica de ratlladura de llimona per potenciar encara més el seu sabor.
  10. Si no teniu geladera, poseu la barreja de suc de llimona i xarop en un recipient hermètic al congelador durant 1 hora, traieu-lo i remeneu-lo amb una forquilla. Repetiu aquest procediment 2 o 3 vegades més.

 

Etiquetes:

Publicar un comentari