Patata emmascarada amb botifarra del perol
Comencem el mes de maig amb una recepta molt senzilla. És un d’aquells plats sense complicacions, amb ingredients que podeu tenir a casa i que tots haurem probat alguna vegada.
Per tal de potenciar-lo més a taula us proposo dues maneres de presentar-la, la primera com a plat principal, i la segona, pensant en la possibilitat de tenir convidats a casa, com entrant servit en xarrups.
Ingredients per a 4 persones
1 kg de patates
2 botifarres del perol
4 alls tendres
Pernil ibèric
Oli
Sal
Elaboració
- Posarem les patates amb pell en una olla o cassola amb aigua freda i sal. Les farem bullir uns 20 minuts. Quan siguin fredes, hi traurem la pell i les tallarem a rodanxes.
- En una paella amb una mica d’oli hi posarem els alls tendres laminats i les botifarres de perol sense pell i desmenussades. Ho courem uns 5 minuts i hi afegirem les patates. Les anirem aixafant amb una espàtula tot barrejant-les bé amb la botifarra del perol. Ho rectificarem de sal i ja ho podrem emplatar.
- Per acabar el plat, hi podeu posar a sobre un ou escumat o bé una mica de pernil ibèric, passat un moment per la paella, sense oli. Un cop tret el pernil de paella, el tallerem ben petit i en posarem un grapat per decorar.