Coca de Sant Joan 2016 - Pa amb vi i sucre
Com cada any, quan s’acosta la revetlla, tots els blogaires de cuina anem penjant receptes i fotos de la coca de Sant, ja sigui de fruita confitada, crema, llardons… I vosaltres, la feu o la compreu? Si us animeu a fer-la, aquí us deixo la recepta per la revetlla 2016! Bona revetlla a tothom!
coca, coca de sant joan, fruita confitada
15659
post-template-default,single,single-post,postid-15659,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Coca de Sant Joan 2016

Com cada any, quan s’acosta la revetlla, tots els blogaires de cuina anem penjant receptes i fotos de la coca de Sant, ja sigui de fruita confitada, crema, llardons…

I vosaltres, la feu o la compreu? Si us animeu a fer-la, aquí us deixo la recepta per la revetlla 2016!

Bona revetlla a tothom!

Ingredients per a 3 coques

500 g de farina de força

10 g de sal

100 g de sucre

3 ous

100 g de llard

35 g de llevat de forner

120 – 130 g d’aigua

2 cullerades d’aigua de flor de taronger

Per decorar les coques

Fruita confitada

Pinyons

Sucre

Elaboració

  1. Al bol de la Kitchen Aid començarem a pastar la farina, el sucre, la sal, els ous, l’aigua de flor de taronger i l’aigua (reserveu-ne una mica per el final)
  2. El llard el posarem en un cassó al foc i deixarem que es desfaci.
  3. Un cop tingueu tots els ingredients pastats hi afegirem el llard desfet mica en mica i continuarem treballant a velocitat lenta fins que s’hagi integrat a la massa.
  4. Un cop la massa hagi absorbit tot el llard hi afegirem el llevat desmenussat juntament amb una mica d’aigua. Ho continuarem amassant fins que la massa es desenganxi de les parets del bol.
  5. En formarem una bola i la guardarem en un bol untat amb una mica d’oli i tapat amb paper film durant 1 hora a la nevera.
  6. Seguidament, dividirem la massa en porcions d’uns 350 g, en farem boles i les posarem en una safata untada amb una micad’oli. Ho guardarem a la nevera durant 30 minuts.
  7. Passats els 30 minuts les treurem de la nevera i amb l’ajuda d’un corró les estirarem fins que tinguem un gruix d’1cm o d’1’5cm. Les pintarem amb un ou batut amb sal i les decorarem amb la fruita confitada, pinyons i sucre.
  8. La deixarem fermentar fins que hagi doblat el seu volum, uns 90 minuts aproximadament en un lloc càlid i resguardat de corrents d’aire (per exemple dins el forn)
  9. Preescalfarem el forn a 180º.
  10. Ho enfornarem uns 15 minuts aproximadament.

Publicar un comentari