Brioixos - Pa amb vi i sucre
er Sant Jordi va caure a les meves mans el llibre Brioixeria del Xavier Barriga. Feia dies que me l’anava mirant però no trobava el moment de posar-mi, i és que aquest tipus de receptes demanen paciència! Que si l’amassat, que si les estones de repòs, l’estona de fermentació… vaja, que si us animeu a fer-la penseu que necessiteu ben bé unes 4 hores entre tot plegat. Això si, el resultat us asseguro que val la pena, poder esmorzar o berenar brioixos acabats de fer i fets per un mateix!
15841
post-template-default,single,single-post,postid-15841,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Brioixos

Per Sant Jordi va caure a les meves mans el llibre Brioixeria del Xavier Barriga. Feia dies que me l’anava mirant però no trobava el moment de posar-mi, i és que aquest tipus de receptes demanen paciència! Que si l’amassat, que si les estones de repòs, l’estona de fermentació… vaja, que si us animeu a fer-la penseu que necessiteu ben bé unes 4 hores entre tot plegat.

Això si, el resultat us asseguro que val la pena, poder esmorzar o berenar brioixos acabats de fer i fets per un mateix!

Ingredients per a 14 brioixos

500 g de farina de força

10 g de sal

100 g de sucre

150 g d’ou (3 ous)

100 g de mantega

40 g de llevat de forner

120 – 130 ml d’aigua

Ratlladura de llimona

Ratlladura de tarona

½ culleradeta de canyella en pols

Elaboració

  1. En un bol començarem a pastar tots els ingredients excepte la mantega i el llevat. D’aigua en reservarem una mica per més endavant.
  2. La mantega l’heu de tenir tallada a dauets i dins la nevera.
  3. Un cop tingueu tots els ingredients pastats hi afegirem la mantega freda i ho continuarem treballant fins que s’hagi integrat a la massa. Aquest és un pas una mica complicat, sobretot si es fa a mà. En aquest pas es poden anar intercalant estones de repòs, per tal que la massa es relaxi.
  4. Un cop la massa hagi absorbit tota la mantega hi afegirem el llevat desmenussat juntament amb una mica d’aigua. Ho continuarem amassant fins que la massa es desenganxi de les nostres mans i de la taula de treball.
  5. En formarem una bola i la guardarem en un bol untat amb una mica d’oli i tapat amb paper film durant 1 hora a la nevera.
  6. Seguidament, dividirem la massa en porcions d’uns 80 g, en farem boles i les posarem en una safata sobre paper de forn. Ho guardarem a la nevera durant 30 minuts.
  7. Passats els 30 minuts donarem forma a les peces de la manera que volgueu; jo he fet una barreta curta i sense punta. Les pintarem amb un ou batut amb sal i ho deixarem fermentar durant 90 minuts en un lloc càlid i resguardat de les corrents d’aire. Penseu a deixar separació entre cada brioix, ja que gairebé duplicaran el volum.
  8. Preescalfarem el forn a 220º.
  9. Un moment abans de posar els brioixos al forn, els tornarem a pintar amb molt de compte amb ou batut; en farem uns talls al llarg de la peça i hi posarem una mica de sucre al mig.
  10. Ho enfornarem uns 8 minuts aproximadament.

 

Etiquetes:

Publicar un comentari