Crema de carbassa i trompetes
Per no perdre el bon costum, he sortit altre cop a buscar bolets, amb un resultat fantàstic, força variat, com a mi m’agrada, una mica de tot: rossinyols, rovellons, pinetells, trompetes, reigs, camagrocs…
Avui tocava fer una recepta amb trompetes, i m’he inspirat en una recepta del llibre El Gran Llibre dels Bolets del Marc Estévez, tot i que l’he variat una mica, enlloc de carbassó, l’he fet amb carbassa i no hi he posat crema de llet.
Comencem la setmana amb una recepta saludable?
Ingredients per a 4 persones
500 g de carbassa
1 porro
150 g de trompetes fresques
Oli
Mantega
Sal
Pebre
1 ½ d’aigua o brou
Elaboració
- En una olla amb una mica d’oli i mantega sofregirem el porro tallat a la juliana.
- Seguidament hi incorporarem la carbassa tallada a daus, ho salpebrarem i ho deixarem coure durant 10 minuts.
- Ho cobrirem amb l’aigua calenta i ho deixarem coure durant 15 minuts.
- Mentres, en una paella amb un xic d’oli saltejarem les trompetes i les deixarem fer fins que hagin absorbit tota l’aigua que deixen.
- Incorporarem les trompetes a la crema de carbassa i ho triturarem amb el túrmix.
- A l’hora de servir-ho es pot acompanyar amb unes quantes trompetes saltejades.