Galetes craquelades de llimona
Fa dies que tenia pendent publicar la recepta d’aquestes galetes craquelades de llimona; ja que les vaig preparar durant les vacances de Nadal, però vaja, crec que mai és tard!
Les galetes craquelades de llimona són molt fàcils de fer i sobretot molt vistoses per l’aparença esquerdada que tenen; un efecte que s’obté a l’arrebossar-les amb sucre llustre abans d’enfornar-les.
De tant fàcils que són de preparar, en pocs dies en vaig fer 3 vegades; i vaig aprofitar per fer-ne uns paquets per regalar a les amigues.
Si a més sou tant fans com jo de tot allò que porti llimona, amb aquestes galetes teniu l’èxit assegurat; o sigui que preneu bona nota de la recepta!
Ingredients
300 g de farina de rebosteria
100 g de mantega a temperatura ambient
100 g de sucre
1 ou
½ culleradeta de sal
1 culleradeta de llevat en pols
La ratlladura d’una llimona
El suc d’una llimona
Per arrebossar les galetes
Sucre blanc
Sucre llustre
Elaboració
- Al bol de la Kitchen Aid, amb l’accessori pala, barregeu la mantega i el sucre.
- Seguidament afegiu la ratlladura de llimona i el suc de llimona.
- Afegiu l’ou i seguiu barrejant.
- Finalment incorporeu la farina amb la sal i el llevat i seguiu barrejant fins que tingueu una massa homogènia.
- Feu-ne una bola, emboliqueu-la amb paper film, i guardeu-la a la nevera 1 hora com a mínim.
- Quan hagi passat aquest temps, feu-ne boles petites, arrebosseu-les primer amb sucre blanc i després amb sucre llustre, i col.loqueu-les sobre una safata d’anar al forn.
- Enforneu les galetes durant 10 o 12 minuts a 180º. Retireu-les del forn i deixeu-les refredar sobre una reixeta.
Núria
Publicat el 17:04h, 23 generQuina bona pinta… si no tinc kitchen aid, les puc fer amb una batedora tradicional de varilles? gràcies!
Sònia Berengueras
Publicat el 20:02h, 23 generHola Núria! I tant, amb la batedera de varilles o inclús a mà!
Carme
Publicat el 21:23h, 23 generEnlloc de farina de blat quedaria bé amb farina d’ametlles?? Trobo molt interessant la recepta ja que és el temps de les llimones i tenim moltes es una bona manera d’aprofitar-les.
Merciii
Sònia Berengueras
Publicat el 20:20h, 24 generHola Carme,
doncs no sé com poden quedar…, però si ho probes ja m’ho explicaràs; crec que la massa et quedarà més tova i potser et costarà de formar les galetes; jo potser faria una part de farina normal i l’altre d’ametlla.
Sònia
Carme
Publicat el 19:35h, 25 marçHola!!! fa temps que bull fer aquestes galetes i ara arribat el seu moment.
No veig la temperatura a la teva recepta, 180 graus estaria be?
Gràcies.
Sònia Berengueras
Publicat el 19:39h, 25 marçHola Carme!
Si, a 180º. Ho acabo de rectificar a la recepta; gràcies per avisar!