Panellets variats - Pa amb vi i sucre
D’aquí a no res tenim la castanyada a sobre, i no poden faltar els panellets, les castanyes i els moniatos. Sembla mentida que estiguem a punt d’entrar al Novembre i faci aquesta calor! Sou dels que prepareu els panellets a casa o els compreu per què penseu que porten molta feina? En realitat si us planifiqueu amb temps, no en porten tanta de feina, només heu de tenir els ingredients necessaris i fer el massapà 1 dia abans. Després tot dependrà de quantes varietats en volgueu fer. Com sempre n’he fet de pinyons, d’ametlla, de codonyat, de coco i com a novetat aquest any, he introduït els de llima, els de cacao i els de festucs.
panellets, castanyada, pinyons
17132
post-template-default,single,single-post,postid-17132,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Panellets variats

D’aquí a no res tenim la castanyada a sobre, i no poden faltar els panellets, les castanyes i els moniatos. Sembla mentida que estiguem a punt d’entrar al Novembre i faci aquesta calor!

Sou dels que prepareu els panellets a casa o els compreu per què penseu que porten molta feina?

En realitat si us planifiqueu amb temps, no en porten tanta de feina, només heu de tenir els ingredients necessaris i fer el massapà 1 dia abans. Després tot dependrà de quantes varietats en volgueu fer.

Com sempre n’he fet de pinyons, d’ametlla, de codonyat, de coco i com a novetat aquest any, he introduït els de llima, els de cacao i els de festucs.

Us animeu a fer-los?

Ingredients per 1 kg de panellets

Per el massapà

½ kg d’ametlla mòlta

150 ml d’aigua

350 g de sucre

1 clara d’ou

Per decorar

70 g pinyons

40 g de coco ratllat

Codonyat

70 g d’ametlla en granet

40 g de festuc mòlt

Ratlladura de pell de llimona

Ratlladura de pell de llima

Cacao en pols pur

Cobertura de xocolata 70%

Sucre llustre

Sucre blanc

2 rovells d’ou

 

 

Elaboració

  1. Començarem preparant el massapà. En una cassola posarem l’aigua i el sucre, deixarem que bulli 2 o 3 minuts fins aconseguir una textura de xarop. Hi abocarem l’ametlla mòlta i ho remenarem sense parar fins que la massa es desenganxi de les parets. Ho retirarem del foc i ho deixarem refredar . Un cop fred el massapà hi posarem la clara d’ou sense muntar. Ho remenarem bé i ho deixarem reposar mínim 2 hores a la nevera, jo la vaig fer el dia abans.
  2. Dividirem la massa en porcions, tantes com varietats volgueu fer. En farem un cilindre amb cada porció per tal de donar la mateixa forma als panellets. Jo he fet porcions de 110 -120 g per fer-ne més varietats.
  3. Per als de pinyó, en farem boles petites, les arrebossarem amb els pinyons fent una mica de pressió i els pintarem amb el rovell d’ou diluït amb una mica d’aigua.
  4. Per als d’ametlla, en farem peces una mica allargades, les arrebossarem amb el granet d’ametlla, i també els pintarem amb el rovell d’ou.
  5. Per als de festuc, barrejarem el festuc mòlt amb el massapà, en farem boles i els donarem una forma ovalada i els arrebossarem amb sucre llustre.
  6. Per als de codonyat, posarem la porció de massapà entre dos papers de forn, i amb el corró l’aplanarem fins que tingui un gruix de 1/2 cm més o menys, hi posarem una tira de codony d’1 cm x 1 cm, i ho enrotllarem. Ho arrebossarem amb sucre i els tallarem al biaix.
  7. Per als de coco, barrejarem el coco ratllat amb el massapà i ho tornarem a amassar, en farem boles i els donarem la forma característica, espolsarem una mica de coco per sobre.
  8. Per als de llimona, barrejarem ratlladura de llimona amb el massapà, en farem boles, les aplanarem una mica i les arrebossarem amb sucre llustre.
  9. Per als de llima, barrejarem ratlladura de llima amb el massapà, en farem boles, les aplanarem una mica de les puntes i les arrebossarem amb sucre llustre.
  10. Per als de cacao, barrejarem un parell o tres de cullerades de cacao pur amb el massapà, en farem boles, les aplanarem una mica i amb el dit et farem un petit solc al mig. Un cop estiguin cuits, desfeu una mica de cobertura de xocolata i en poseu una mica en aquest solc.
  11. Per enfornar-los, heu de tenir el forn a 220º només la part de dalt, i la safata del forn a la part de baix. Els heu d’enfornar entre 5 i 7 minuts, però haureu d’anar vigilant, doncs cada forn és diferent; els de coco amb 3 o 4 minuts en tindreu prou.

 

Etiquetes:
4 Comentaris
  • Montse femcuinetes
    Publicat el 17:47h, 31 octubre Respon

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmm

    • Sònia Berengueras
      Publicat el 19:38h, 31 octubre Respon

      Je je je, els acompanyaré amb licor de Beirao!

  • Anna Maria
    Publicat el 19:50h, 28 octubre Respon

    Q
    Aquest any m’animo a fer la teva, recepta. Ja et diré que tal.

  • Mont Clèries
    Publicat el 10:04h, 30 octubre Respon

    Avui faré la pasta segons la teva recepta. Mai havia barrejat l’ametlla amb l’almivar calent, ho provaré.

Respondre a Mont Clèries Cancel·lar