Pasta amb carn picada i xoriço - Pa amb vi i sucre
Els diumenges acostumo a fer pasta per dinar el dilluns; en aquesta ocasió, uns espirals amb sofregit, carn picada i uns xorissets que ha quedat per llepar-se’n els dits! Fa uns mesos vaig començar a fer allò que en diuen Batch Cooking, és a dir, preparar-me el dinar per la setmana; arribava el diumenge, em feia el menú de dilluns a divendres i em deixava els tàpers fets. Ara amb el confinament i al treballar des de casa ho he deixat de banda, ja que vaig més al dia i faig el dinar al moment. No obstant, els diumenges si que segueixo fent-me el dinar per el dilluns. De totes maneres, tot i teletreballant, hauria de tornar a reprendre el Batch Cooking, doncs és la manera de planificar uns àpats variats i no haver de pensar en què dinaré avui. Tornant al tema que ens ocupa i que no és altra que aquest plat de pasta, aquí us deixo la recepta. La safata del forn de cerámica és de la marca Staub de Zwilling Henckel.
pasta, xoriço, carn picada
17976
post-template-default,single,single-post,postid-17976,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Pasta amb carn picada i xoriço

Els diumenges acostumo a fer pasta per dinar el dilluns; en aquesta ocasió, uns espirals amb sofregit, carn picada i uns xorissets que ha quedat per llepar-se’n els dits!

Fa uns mesos vaig començar a fer allò que en diuen Batch Cooking, és a dir, preparar-me el dinar per la setmana; arribava el diumenge, em feia el menú de dilluns a divendres i em deixava els tàpers fets. Ara amb el confinament i al treballar des de casa ho he deixat de banda, ja que vaig més al dia i faig el dinar al moment. No obstant, els diumenges si que segueixo fent-me el dinar per el dilluns.

De totes maneres, tot i teletreballant, hauria de tornar a reprendre el Batch Cooking, doncs és la manera de planificar uns àpats variats i no haver de pensar en què dinaré avui.

Tornant al tema que ens ocupa i que no és altra que aquest plat de pasta, aquí us deixo la recepta.

La safata del forn de cerámica és de la marca Staub de Zwilling Henckel.

Ingredients

250 g de pasta

1 ceba de figueres

200 g de tomàquet natural ratllat

250 g de carn picada de porc

4 xorissets

1 got de vi ranci

OOVE

Sal

Pebre negre

Formatge parmesà ratllat

 

Elaboració

  1. En una cassola posem un raig d’OOVE i comencem sofregint la ceba picada ben fina.
  2. Un cop hagin passat 10 o 15 minuts hi afegim el tomàquet ratllat i seguim sofregint, fins que surti l’oli .
  3. Afegim la carn picada, remenem bé i ho deixem sofregir una estona.
  4. A mig sofregit ho salem i hi posem un mica de pebre negre.
  5. Ho deixem sofregir 10 minuts més i hi afegim una copa de vi ranci.
  6. Un cop el sofregit s’hagi begut el vi, afegim el xoriço tallat petit i el deixem 10 minuts més.
  7. Mentre, bullim la pasta segons les indicacions del fabricant.
  8. Escórrem la pasta i guardem una mica de l’aigua de la cocció.
  9. Incorporem la pasta a la cassola on tenim el sofregit i si és necessari,afegim una mica de l’aigua de la cocció de la pasta.
  10. Servim la pasta ben calenta amb una mica de parmesà ratllat.

 

Etiquetes:

Publicar un comentari