Pasta amb carn picada i xoriço
Els diumenges acostumo a fer pasta per dinar el dilluns; en aquesta ocasió, uns espirals amb sofregit, carn picada i uns xorissets que ha quedat per llepar-se’n els dits!
Fa uns mesos vaig començar a fer allò que en diuen Batch Cooking, és a dir, preparar-me el dinar per la setmana; arribava el diumenge, em feia el menú de dilluns a divendres i em deixava els tàpers fets. Ara amb el confinament i al treballar des de casa ho he deixat de banda, ja que vaig més al dia i faig el dinar al moment. No obstant, els diumenges si que segueixo fent-me el dinar per el dilluns.
De totes maneres, tot i teletreballant, hauria de tornar a reprendre el Batch Cooking, doncs és la manera de planificar uns àpats variats i no haver de pensar en què dinaré avui.
Tornant al tema que ens ocupa i que no és altra que aquest plat de pasta, aquí us deixo la recepta.
La safata del forn de cerámica és de la marca Staub de Zwilling Henckel.
Ingredients
250 g de pasta
1 ceba de figueres
200 g de tomàquet natural ratllat
250 g de carn picada de porc
4 xorissets
1 got de vi ranci
OOVE
Sal
Pebre negre
Formatge parmesà ratllat
Elaboració
- En una cassola posem un raig d’OOVE i comencem sofregint la ceba picada ben fina.
- Un cop hagin passat 10 o 15 minuts hi afegim el tomàquet ratllat i seguim sofregint, fins que surti l’oli .
- Afegim la carn picada, remenem bé i ho deixem sofregir una estona.
- A mig sofregit ho salem i hi posem un mica de pebre negre.
- Ho deixem sofregir 10 minuts més i hi afegim una copa de vi ranci.
- Un cop el sofregit s’hagi begut el vi, afegim el xoriço tallat petit i el deixem 10 minuts més.
- Mentre, bullim la pasta segons les indicacions del fabricant.
- Escórrem la pasta i guardem una mica de l’aigua de la cocció.
- Incorporem la pasta a la cassola on tenim el sofregit i si és necessari,afegim una mica de l’aigua de la cocció de la pasta.
- Servim la pasta ben calenta amb una mica de parmesà ratllat.