Pasta amb gambes i verdures saltejades
Amb aquest plat de pasta amb gambes i verdures saltejades us en llepareu els dits! I és que a qui no li agrada la pasta?
Un dels aliments bàsics de la dieta mediterrània amb el que podem deixar volar la imaginació i fer multitud de combinacions i que a més ens serveix de base per fer vàries receptes d’aprofitament.
En el meu cas, he agafat un producte de temporada com les carxofes, un tros de bròcoli i uns xampinyons que tenia a la nevera i que s’havien de gastar, i unes gambes congelades.
Ingredients
250 g de pasta
Verdures variades: Carxofes, bròcoli, xampinyons, …
12 gambes o llagostins
2 grans d’all
Sal
Oli d’oliva
Elaboració
- En una paella amb una mica d’oli, posem dos grans d’all pelats i els caps de les gambes i els sofregim una mica. Retirem els caps i saltem les cues de gamba pelades; només un minut per banda. Reservem.
- Netegem i pelem les carxofes, reservant-ne només els cors. Els tallem i el saltem a la mateixa paella on hem saltat les gambes. Si cal, podeu afegir més oli. A mitja cocció hi afegim els xampinyons laminats i ho saltem tot junt uns minuts.
- Netegem el bròcoli, el tallem a trossets i el fem bullir en aigua uns 8 minuts; l’escorrem i l’afegim a la paella amb la resta de verdures.
- Seguidament hi afegim les cues de gamba.
- Mentre saltem les verdures, posem una olla al foc amb aigua; (podeu aprofitar també l’aigua de coure el bròcoli) i un cop comenci a bullir, hi tirem un grapat de sal i la pasta que courem segons les indicacions del fabricant.
- Escorrem la pasta i l’incorporem a la paella on tenim les verdures i les gambes, remenem bé i ja la podrem servir.