Sardines escabetxades - Pa amb vi i sucre
Les sardines escabetxades és un d’aquells plats de tota la vida, que segur que tots haureu menjat alguna vegada. Aquesta és la recepta de la meva àvia, que era una gran cuinera i n’acostumava a fer molt sovint. L’escabetx és una forma de conservació dels aliments a base de vinagre i espècies, i depenent de la quantitat de vinagre que hi poseu es conservaran més o menys dies. La meva àvia ho feia amb el vinagre de tota la vida, però jo he fet servir el vinagre balsàmic de Moscatell Castell Gardeny de Badia Vinagres.
sardines, escabetxades
15650
post-template-default,single,single-post,postid-15650,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Sardines escabetxades

Les sardines escabetxades és un d’aquells plats de tota la vida, que segur que tots haureu menjat alguna vegada.

Aquesta és la recepta de la meva àvia, que era una gran cuinera i n’acostumava a fer molt sovint.

L’escabetx és una forma de conservació dels aliments a base de vinagre i espècies, i depenent de la quantitat de vinagre que hi poseu es conservaran més o menys dies.

La meva àvia ho feia amb el vinagre de tota la vida, però jo he fet servir el vinagre balsàmic de Moscatell Castell Gardeny de Badia Vinagres.

Ingredients per a 4 persones

1 kg de sardines

1/2l d’oli d’oliva

¼ l de vinagre balsàmic moscatel Castell Gardeny

Sal

Farina

6 grans d’all

1 bitxo

1 cullerada de pebre vermell dolç

2 o 3 branques de farigola

4 fulles de llorer

Elaboració

  1. Primer de tot netejem les sardines. Les salem, enfarinem i les fregim en un paella amb força oli calent.
  2. Quan les tinguem fregides les enretirem i les anem posant en una safata.
  3. Al mateix oli on hem fregit les sardines, hi posem 6 alls pelats; quan veiem que es comencen a enrossir, enretirem la paella del foc, hi posem el bitxo, una cullerada de pebre vermell dolç i el vinagre. Compte que esquitxa!
  4. Seguidament hi posem el llorer i la farigola, i ho tornem a posar al foc. Ho deixarem bullir un parell de minuts i ho abocarem sobre les sardines.
  5. Recomano deixar reposar un parell de dies l’escabetx; les sardines seran més bones.

Etiquetes:
2 Comentaris
  • Maria Rosa Armengou
    Publicat el 22:06h, 06 octubre Respon

    Es troba facilment aquest vinagre

    • Sònia Berengueras
      Publicat el 08:46h, 07 octubre Respon

      Hola Maria Rosa, doncs aquest que faig servir jo a Caldes no l`he vist, però si vas algun dia a Granollers, l’he vist a una botiga de fruits secs que hi ha al carrer Corró.

      Una abraçada!

      Sònia

Respondre a Maria Rosa Armengou Cancel·lar